Vegán

A vegán receptek egy olyan kategória, ahol a növényi alapú ételek rajongói találhatnak inspirációt a főzéshez. Változatos, ízletes és táplálkozásilag kiegyensúlyozott ételeket, valamint számos egészséges vegán desszertet készíthetsz reggelire, uzsonnára, ebédre vagy vacsorára. Remek forrás azok számára is, akik több hús-, tojás- és tejmentes opciót szeretnének beépíteni az étrendjükbe, valamint el akarják kerülni az egyéb állati eredetű termékeket.

Vegán reggelik

Fedezd fel a sós és édes reggeli lehetőségeket. A sós lehetőségek közül kóstold meg a vegán „tojásrántottát” tofuból vagy a csicseriborsóból és babból készült krémet, ami tökéletes házi készítésű gluténmentes fehérje kenyérhez. De, ha az édes reggeliket kedveled, kényeztesd magad csokoládés tofu palacsintával vagy egy egyedi sütőtökös pekándiós kuglóffal, amely kiadós fehérje adagot biztosít.

Vegán főételek

A vegán ebédek és vacsorák alapját gyakran zöldségek, gabonafélék és hüvelyesek vagy növényi alapú húsváltozatok, mint például tofu, tempeh, vagy szejtán képezik. Népszerű választás a spagetti tempeh-vel és paradicsomszósszal, tofus tortilla wrapek, krémes csicseriborsó paprikás vagy egy különleges vegán burger. Ha pedig valami könnyű és gyors dologra vágysz, próbálj meg készíteni egy céklás almasalátát vagy egy krémes lencselevest, amely garantáltan kellemesen felmelegít.

Vegán nasik

Ha az étkezések között megéhezel, itt az ideje, hogy egy kis nassolnivalóval pótold az energiádat. Kényeztetheted magad például, ropogós magos keksszel, csicseriborsó humusszal vagy vegán kesudiósajttal. Megkóstolhatsz egy banános chia pudingot mandulatejjel vagy egy avokádó pudingot, hogy elűzd az édesség utáni vágyadat.

Vegán desszertek

Időnként mindenki megérdemel egy kis kényeztetést, és ez a kategória rengeteg vegán finomságot kínál. Akár sós vajkaramellára, mogyoróvajas csokoládés sütire, vagy egy lédús almás pitére vágysz fahéjjal, garantáljuk, hogy ezek a desszertek pillanatok alatt eltűnnek az asztalról.

Mint láthatod, ebben a kategóriában minden alkalomra található valamilyen vegán recept. Ha egy kiegyensúlyozott növényi alapú, minden alapvető tápanyagot tartalmazó étkezési tervet szeretnél összeállítani, olvasd el cikkünket:Milyen tápanyagok hiánya merül fel a leggyakrabban a vegán étrendben, és hogyan pótolhatjuk ezeket?

Mutass többet Mutass kevesebbet

Fitness recept: Vegán spagetti kesumártással

Ezt a finom, krémes mártást tejszín nélkül készítheted el, és ehhez nincs szükséged másra, mint kesudióra és vízre. Ha gombával és Zero tésztával kevered, olyan ízletes fogást készíthetsz, amivel garantáltan jóllakhatsz, köszönhetően magas tápanyagtartalmának.

Olvass tovább >