Stevia

Stevia közé olyan termékek tartoznak, amik az egészséges főzéshez és sütéshez felhasználható édesítőket tartalmaznak. Általában szteviol-glikozid található meg bennük, amit egy édesfű (Stevia rebaudiana) nevű növényből nyernek ki. Természetesen édes íze van, és 200-300-szor édesebb, mint a hagyományos cukor, így kis mennyiség is elég belőle ételeid édesítésére.

Egy másik fontos előnye, hogy kalóriamentes édesítőszer, aminek 0 a glikémiás indexe. Ha cukorhelyettesítőként használod, könnyedén csökkentheted energiabeviteledet – ezek a termékek így különösen népszerűek azok körében, akik súlyt akarnak leadni, és kevesebb cukrot fogyasztanak. Azok számára is ajánlott azonban, akik egészségesebb módon szeretnék édesíteni kedvenc fogásaikat. A termékek rendszerint por, csepp, tabletta vagy szirup formában kaphatók.

A sztívia használata

A szteviol-glikozidot tartalmazó édesítők használatával egészséges fogásokat készíthetsz. Alkalmasak a hagyományos cukor helyettesítésére édes desszertek sütésekor, de ízesíthetsz velük kását, joghurtot vagy túrót is. Csepp vagy tabletta formájában tea, kávé és más italok édesítésére is remek választás.

Ha többet szeretnél megtudni a sztíviáról, olvasd el cikkünket: Sztívia: 100%-ban természetes édesítőszer, számos kedvező hatással az egészségre.

Show more

2 Tétel

per page
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. NATUSWEET (2)
Csomagolás (g)
 1. 200 g (1)
 2. 20 g (1)
Állag
 1. Élelmiszerek (2)
Összetétel
 1. Tiszta forma (2)
Termékcímkék
 1. Vegan (2)
Price
Szűrés
Vegetáriánus (2)
Vegán (2)
Gluténmentes (2)
Laktózmentes (2)
BIO (2)
GMO mentes (2)
Mesterséges édesítő mentes (2)
Műanyag csomagolás mentes (2)
Aszpartám mentes (2)
 1. Stevie Crystal Sweetener 1:1 - NATUSWEET
  Sztívia kristály édesítőszer 1:1 200 g - NATUSWEET
  91%
  91 % (12)
  2590 Ft
 2. Stevia extract 97 % - NATUSWEET
  97% sztívia kivonat 20 g - NATUSWEET
  80%
  80 % (6)
  2390 Ft

2 Tétel