Fitness recept: Vegán sós vajkaramella

Fitness recept: Vegán sós vajkaramella

A boltban gyakran pakolsz karamellát a kosaradba? Akkor épp itt az ideje, hogy elkészítsd otthon. Az elkészítése igen egyszerű és az eredmény tökéletes. A kesuvaj és az édes juharszirup kombinációját tökéletesen kiegészítik a ropogós sódarabkák. Eheted őket önmagában, de remek kiegészítője a forró zabkásának is.

Hozzávalók:

Vegán sós vajkaramella - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

A són kívül keverd össze az összes hozzávalót, azaz a kesuvajat, a juharszirupot és a kókuszolajat, míg sima állagot nem kapsz.

Vegán sós vajkaramella - Keverés előtti hozzávalók

Majd egy négyzetalakú tepsit vagy sütőformát (mi 24×24 cm-eset használtunk) bélelj ki sütőpapírral. Kend el egyenletesen a keveréket a formában és hagyd kb. egy órára dermedni a hűtőben. Ha nem akarsz olyan sokáig várni, akkor tedd be a fagyasztóba. Ez körülbelül a felére csökkenti a dermedési időt. Amint kész vagy, vedd ki a sütőpapírral együtt a karamellát a tepsiből és vágd fel 20 egyforma darabra. Majd szórd be durva szemű sóval és ezután már tálalhatod is. Ha marad belőle, akkor mindenképp a hűtőben tárold.

Vegán sós vajkaramella
Tápérték1 darab (összesen 20 darab)
Energia95 kcal
Fehérje1,3 g
Szénhidrát9 g
Zsír6 g

Ha szereted a bolti karamellát, akkor muszáj kipróbálnod ezt a házi karamellát is! A durva szemű sóval meghintett desszert pedig még csodásabbá teszi ezt!

Bátran oszd meg velünk a közösségi média oldalain, amit készítettél és jelöld be a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük