Krémek

A krémek készítése ideális választás azok számára, akik gazdagítani szeretnék a reggeliket, a nasikat vagy a desszerteket. Különböző hozzávalók felhasználásával sós és édes változatokat is készíthetünk. Ráadásul rengeteg mód van az ilyen krémek felhasználására – akár kenyérre kenve, akár zabkásához, palacsintákhoz adva, de fogyaszthatók önmagukban is. Készíthetsz gluténmentes, laktózmentes, vagy vegán változatokat is.

Hogyan készítsünk egészséges, sós krémeket?

Sokféleképpen készíthetünk sós krémeket. Ha szeretnéd, hogy fehérjedús legyen, tegyél bele esetleg tofut, tonhalat, szardíniát, vagy makrélát. Egy másik kiváló lehetőség a tojás- vagy túrókrém, amelyet aztán ízlés szerintmustárral, sóval és fűszerekkel ízesíthetünk.

A gyümölcs- vagy zöldségalapú krémek szintén fantasztikus választásnak bizonyulnak. Mit szólsz egy cékla- vagy avokádókrémhez? Mindkét esetben olyan élénk színű krémet kapunk, hogy összefut a nyál a szádban. A hüvelyesek rajongói biztosan értékelni fogják a babból vagy csicseriborsóból készült krémet, más néven humuszt, ami tele van rosttal és fehérjével. Ezután már mindenki maga döntheti el, hogy kenyérre keni vagy mártogatósként fogyasztja.

Hogyan készítsünk egészséges édes krémeket?

Ha szereted az édes krémeket, akkor érdemes megpróbálni elkészíteni a saját házi változatodat.Az alaphoz bármilyen dióféle jó, és másra nem is lesz szükség, mivel egyszerűen csak addig kell őket turmixolni, amíg finom, sima krémet nem kapsz. Ezután add hozzá a kívánt ízesítőket, például kakaót, csokoládét, édesítőszereket vagy fagyasztva szárított gyümölcsöket. Hogy a házi készítésű vaj karácsonyiasabb ízű legyen, adhatsz hozzá fahéjat, ánizst, csillagánizst vagy vaníliát. Ezután hűtsd le, aztán kenheted is a palacsintára vagy a kenyérre. Ugyanígy készíthetsz krémeket túróból, gyümölcsökből és más édes hozzávalókból. Bár meg vagyunk győződve róla, hogy nem fogsz tudni ellenállni, és lesz olyan alkalom is, hogy egyenesen az tálból kanalazod majd.

Mutass többet Mutass kevesebbet

Fitness recept: céklás mártogatós túróval

Ezért a céklás mártogatósért mindenki odalesz, aki szeret egyszerű és egyben egészséges harapnivalókat készíteni vendégváráskor. Isteni íze mellett eredeti, sötét rózsaszín színével is elnyeri majd a szíved és az ünnepi asztalon is kitűnik majd a többi finomság közül.

Olvass tovább >