Édesítők
Édesítők
Édesítők az édesítés egészséges alternatívái és a hagyományos cukor helyettesítői. Ebben a kategóriában prémium, tanúsítvánnyal, valamint magas MGO- (bioaktív összetevő) és virágpor-tartalommal rendelkező Manuka mézeket és egyéb természetes édesítőszereket, például kókuszcukrot, agávé szirupot, sztéviát, xilitet és eritritet találtok. A kókuszcukor a hagyományos cukorral összehasonlítva alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, egyúttal pedig hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Az agávé szirup fruktóz alapú és azon emberek körében népszerű, akiknek problémájuk akad a szacharóz emésztésével, ráadásul minimális kalóriát tartalmaz. A cukorral összehasonlítva csak feleannyi energiát tartalmaz a nyírfakivonat, a xilit, amely ráadásul alacsony glikémiás indexszel rendelkezik és hozzájárul a fogak mineralizálásához is. Az eritrit szintén egy természetes édesítőszer, ám egyáltalán nem tartalmaz kalóriát és nulla a glikémiás indexe, akárcsak a legnépszerűbb kalóriamentes édesítőszernek, a sztéviának. Ezek az édesítőszerek nagyszerűek olyan emberek számára, akik odafigyelnek a kalóriabevitelre, a vércukorszintre, szeretnének fogyni vagy egyszerűen szeretnék elkerülni a hagyományos cukrot.