Multivitaminok

 

Multivitaminok

Multivitaminok

A multivitaminok vagy komplex vitaminok olyan vitaminok, amelyeknek az a feladatuk, hogy különböző vitaminokkal és ásványi anyagokkal töltsék fel a tápanyaghiányt. Ezek az űrök a nem elegendő vitamin- és ásványi anyag hiánya miatt, a fizikai aktivitás és a stressz miatt alakulnak ki. Épp ezért megfelelő megoldás lehet az egyensúly megtartása és az immunrendszer erősítése érdekében. A komplex vitaminok egyik nagy előnye az, hogy a pontos, szükséges és ajánlott mennyiségű napi adag vitamint és ásványi anyagot tartalmazzák.

Mutass többet

A komplex vitaminok vagy multivitaminok mindkét nemnek ajánlottak, ám léteznek nemtől függő vitaminok is. Ez a felosztás azért jött létre, mert a nőknek és férfiaknak is más az anyagcseréjük, a bevitt anyagokat a testük másképp dolgozza fel. Az a tény is fontos, hogy a nőknek különböző mennyiségű vitaminra van szükségük, mint a férfiaknak. Épp ezért különböztetünk meg női és férfi vitaminokat.   

 

Vitaminok nőknek

A nőknek való vitaminok pótolják a nőknél a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Minden szükséges mennyiségű vitamin komplexet tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek a szervezet működéséhez, a fizikai és pszichikai kondíció javítása, a zsírégetés gyorsítása és végezetül az immunrendszer erősítése érdekében. Ezek a vitamin komplexek speciálisan nőknek és az ő igényeiknek vannak kifejlesztve. Leggyakrabban olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint a B9, C, E, D, K vitaminok, ill. béta-karotin, magnézium, kalcium, cink, vas, jód és omega-3 zsírsavak. A megfelelő vitaminok kiválogatásánál figyelembe kell azt is venni, hogy épp milyen élethelyzetben van a nő. A változókor idején egy nőnek teljesen más vitaminokat kell pótolnia, mint amikor terhes, akkor ajánlatos a már említett vitaminokat fogyasztani, valamint ne feledkezzen meg a B6 és B12 vitaminokról sem.  

 

Vitaminok férfiaknak

A férfiak számára szintén vannak kifejlesztve vitamin komplexek a tápértékhiány pótlására és a szervezet stabilitásának megtartására. A férfiak sokszor nem figyelnek a vitamin- és ásványi anyag pótlásra, ami miatt sokkal hamarabb lesznek betegek. A férfiaknak különböző mennyiségű vitaminra és ásványi anyagra van szükségük, mint a nőknek és sokszor különös hangsúlyt fektetnek a férfi termékenységre vagy az izomtömeg növekedésre. A férfi vitaminok legtöbbször olyan összetevőket tartalmaznak, mint a B-komplex, A, C, E, D vitaminok, magnézium, króm, biotin, kolin, pantoténsav és omega-3 zsírsavak.

elrejt
Csökkenő sorrendbe
per oldal
View as Rács Lista

1-9
termék a 26 - ból

Oldal
 1. Vitality Complex multivitamin - Gym Beam
  Értékelés:
  Vélemények 100% (1)
  1 490,00 Ft - tól
 2. Multi Pro 30 tasak - Scitec Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 100% (1)
  5 595,00 Ft
 3. Animal Pak 44 zacskó - Universal Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 93% (12)
  10 769,99 Ft
 4. Bio Spirulina 500 mg 500 tab - GymBeam
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  3 290,00 Ft - tól
 5. Uni-Vite 120 kaps - Universal Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 100% (1)
  4 390,00 Ft
 6. Mutivitamin Vitaminall - All Nutrition
  Rating:
  0%
  Vélemények 0% (0)
  1 790,00 Ft - tól
 7. Mega Daily One Plus - Scitec Nutrition
  Rating:
  0%
  Vélemények 0% (0)
  2 390,00 Ft - tól
 8. Daily Vita-min 90 tabl - Scitec Essentials
  Értékelés:
  Vélemények 20% (2)
  4 090,00 Ft
 9. Daily Formula 100 tab - Universal Nutrition
  Rating:
  0%
  Vélemények 0% (0)
  2 489,99 Ft
Mutass több terméket
Csökkenő sorrendbe
per oldal
View as Rács Lista

1-9
termék a 26 - ból

Oldal