Rostok
Rostok
Rostok támogatja az emésztést, javítja a bélműködést, csökkenti a vérben az LDL koleszterinszintet és a cukorszintet. Segít székrekedés és hasmenés esetén, szabályozza a székletürítést, valamint mérsékli a puffadást és a gázképződést. Képes megkötni a vizet, valamint lassítja az étel áthaladását a bélrendszeren. A lassabb emésztés hosszabb időre okoz jóllakottságot, s növeli az inzulinérzékenységet, valamint szabályozza a vér glükózszintjét. A rost további előnye, hogy pozitívan hat a bél mikroflórájára és tápanyagként szolgál a hasznos baktériumok számára. Az elegendő rostbevitel javítja az immunrendszer működését és csökkenti a gyulladást a testben. Nagyon sok ember szenved rosthiányban, ezért érdemes figyelni a megfelelő, rostban gazdag táplálkozásra. Ezen kívül kiváló rostforrás az oldódó rostot tartalmazó Psyllium étrendkiegészítő és az almarost. Ezeken az előnyökön kívül a rost diéták vagy fogyókúrák kiegészítőjeként is népszerű.