Aminosavak - komplex

 

Az aminosavak a fehérjék alapkövei, amelyeknek az alap étrend össztevőjének kéne lenni minden sportoló életében, akik az izomtömeg növelésére törekednek. Ám nem mindig lehetséges optimális mennyiségű fehérjét felvenni az étrendből, épp ezért megfelelő megoldások az aminosavak, kiegészítők formájában. Ráadásul az aminosavak hidralizáltak, épp ezért nem terhelik le annyira az emésztőrendszert

 

olvasd tovább

Az aminosavakat hatásos a diétában fogyasztani az elegendő mennyiségű fehérjeadag és nitrogén egyensúly megőrzése végett.  

 

Az aminosavak alap formái

Az aminosavakat táplálékkiegészítőként néhány típusú formában fogyaszthatjuk, és azt por-, folyékony-, tablettás- vagy zselatinkapszula formájában. Bemutatjuk az alapformákat:

Por formájú aminosavak 

A por formájú aminosavakat vízzel kell elkeverni, mint a koktélokat, vagy ezek tiszta koncentrátumok az adott aminosavakból. Szolgálhatnak táplálékkiegészítőként, de a folyadékbevitel részeként is az edzés során, edzés előtt vagy utána. Épp a fogyasztás kényelmességének köszönhetően nagyon sok testépítő fogyasztja, és főleg olyan emberek, akik a gyors izomtömegnövelésre törekednek. 

 

Folyékony aminosavak

Ez a forma egyre inkább tör előre. A folyékony aminosavak gyorsan felszívódnak és hamar bejutnak a véráramba, így azonnal a szükséges elemek forrásai lesznek. Ez az egyik oka annak, hogy miért is kellene rögtön edzés után fogyasztani. Egyszerű az adagolásuk, és ami a legfontosabb, nem terhelik le az emésztőrendszert, tehát alkalmasak a szélesebb körű fogyasztók számára is. A testépítőkön és a sportolókon kívül ez a forma azok között az emberek között közkedvelt, akiknek alacsony vagy közepes a fizikia aktivitásuk. 

 

Tabletta formájú aminosav

A tabletták praktikusak, egyszerű a tárolásuk és mindig kéz alatt vannak. Épp ezért sokszor van előnyben részesítve és elengedhetetlen része a sportolók felszerélésének. Abban rejlik az előnye, hogy egyszerűbb kiszámolni a mennyiséget, amit a testnek akarunk nyújtani az izotömegnövekedéshez ill. a regenerálódáshoz, mivel 1 tablettában már normalizálva van az adott mennyiség. 

 

 

Az aminosavak felosztása

Az aminosavakat 2 alap csoportra osztjuk attól függően, hogy a szervezet képes-e őket előállítani vagy sem.

A nem esszenciális aminosavakat úgy is nevezhetjük, hogy pótolható aminosavak, azért, mert a szervezet képes önállóan is előállítani őket más anyagokból. Ám nem kell őket figyelmen kívül hagyni, figyelni kell arra, hogy elegendő legyen  belőle a szervezetben. Ide tartoznak az olyan aminosavak, mint az alanin, arginin, aszparagin, glutamin, cisztein, ornitin, aszparaginsav, glutaminsav, prolin, glicin, szerin, tirozin.    

 

Az esszenciális aminosavakat a szervezet nem képes önállóan előállítani, de a szervezet számára elengedhetetlenek, épp ezért szükséges őket a táplálékból vagy a táplálékkiegészítőkből felvenni. Ide tartoznak az olyan aminosavak, mint a valin, izoleucin, fenilalanin, valin, metionin, triptofán, treonin, hisztidin. 

 

 

Komplex aminosavak

A komplex aminosavak olyan táplálékkiegészítők, amelyek kiegyensúlyozott arányban tartalmaz esszenciális és nem esszenciális aminosavakat, mivel mindkét típus kölcsönösen kiegészíti egymást és szinergikusan hatnak. Fontosak a helyes izomnövekedés miatt, és alkalmasak a diétába, de az izmok minőségének javítására is szolgálnak a erőedzést végző sportolóknál. Mint ahogy azt maga a neve is tudatja, komplex aminosavakról van szó, és az összetételük ill. a származásuk alapján különböztetjük meg őket. Többféle típus létezik, de az alap a Beef aminosavak, a Whey aminosavak és a Liver aminosavak. 

 

Beef aminosavak

A Beef aminosavak alapja a tiszta hidrolizált marhahúsfehérje izolátum. Ezek az aminosavak megakadályozzák a katabolizmust és ráadásul elősegítik az izomtömegnövekedést. Valamint megfelelő körülményeket alakítanak ki az izomfehérjék megújulására. Ideális a sportolóknak a tömegelés fázisában, és végezetül más aktív embereknek is, mivel a maximális feszességet és rugalmasságot nyújtja az izomszöveteknek. 

 

Whey aminosavak

Az alapja a tejsavó aminosavak, amelyek egyszerűen és könnyen emészthetőek, és tökéletes aminosavprofilt nyújtanak az izomtömegépítéshez, az erőnövelésre és a jobb regenerálódáshoz. Antioxidásként is hat az immunrendszer erősítéséhez. A további feldolgozás alapján a Whey aminosavat a feldolgozása alapján tejsavó koncentrátumokra, izolátumokra és hidrolizátumokra osztjuk.  Ugyanúgy magas a biológiai értékük.

 

Liver aminosavak

A Liver aminosavak ún. májaminosavak, amelyek a marha tiszta és természetes májkivonatából származnak. Elősegítik az izom- és erőnövekedést, segítenek megtartani a testben a nitrogén egyensúlyt, és az egyik legnagyobb előnye az, hogy azok az emberek is fogyaszthatják, akik laktózintoleranciában szenvednek. 

elrejteni a leírást
terméket
Tételek 1-12-ig. Össz: 50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Új
Amino X aminosav - BSN

5 890,00 Ft - tól

Új
Beef&Egg aminosav 500 tabl - Gym Beam

10 190,00 Ft

4 090,00 Ft

Beef&Egg aminosav 500 tabl - Gym BeamBeef&Egg aminosav 500 tabl - Gym BeamBeef&Egg aminosav 500 tabl - Gym Beam
Beef&Egg aminosav 500 tabl - Gym Beam
Új

10 190,00 Ft

4 090,00 Ft

Új
100% Whey Amino - 200 tabs - Gym Beam

6 790,00 Ft

4 490,00 Ft

100% Whey Amino - 200 tabs - Gym Beam100% Whey Amino - 200 tabs - Gym Beam
100% Whey Amino - 200 tabs - Gym Beam
Új

6 790,00 Ft

4 490,00 Ft

Új
Amino Energy aminosav 270 g - Optimum Nutrition

7 490,00 Ft

5 490,00 Ft

Új
Plasmex Blood Amino 350 kapsz - Megabol

4 490,00 Ft

3 090,00 Ft

Új
Amino 5600 - Scitec Nutrition

2 890,00 Ft - tól

Új
Uni-liver - Universal Nutrition

5 590,00 Ft - tól

Animal Pak 44 zacskó - Universal Nutrition

16 990,00 Ft

12 590,00 Ft

Új
Recovery 2.0 900 g - ActivLab

6 190,00 Ft

5 490,00 Ft

Recovery 2.0 edzés utáni készítmény
Recovery 2.0 900 g - ActivLab
Új

6 190,00 Ft

5 490,00 Ft

terméket
Tételek 1-12-ig. Össz: 50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kategóriák
Frankys Bakery+
Kiszerelés+
Ízek+
Ár
Ft322
Ft16984