Aminosavak - komplex

 

Aminosavak - komplex

Aminosavak - komplex

Az aminosavak a fehérjék alapkövei, amely az alap étrend összetevője kellene, hogy legyen minden sportoló életében, akik az izomtömeg növelésére törekednek. Ám nem mindig lehetséges optimális mennyiségű fehérjét bevinni az étkezésekből, épp ezért megfelelő megoldások az aminosavak, kiegészítők formájában. Ráadásul az aminosavak hidralizáltak, épp ezért nem terhelik le annyira az emésztőrendszert.

Mutass többet

Az aminosavakat hatásos a diétához fogyasztani az elegendő mennyiségű fehérjeadag és nitrogén egyensúly megőrzése miatt.  

 

AZ AMINOSAVAK ALAP FORMÁI

Az aminosavakat táplálékkiegészítőként a következő típusú formákban fogyaszthatjuk: por-, folyékony-, tabletta- vagy zselatinkapszula formájában. Bemutatjuk az alapformákat:

Por formájú aminosavak 

A por formájú aminosavakat vízzel kell elkeverni, mint a koktélokat, ezek tiszta koncentrátumok az adott aminosavakból. Szolgálhatnak táplálékkiegészítőként, de a folyadékbevitel részeként is az edzés során, edzés előtt vagy utána. Épp a fogyasztás kényelmességének köszönhetően nagyon sok testépítő fogyasztja, és főleg olyan emberek, akik a gyors izomtömegnövelésre törekednek. 

 

Folyékony aminosavak

Ez a forma egyre népszerűbb. A folyékony aminosavak gyorsan felszívódnak és hamar bejutnak a véráramba, így azonnal a szükséges elemek forrásai lesznek. Ez az egyik oka annak, hogy miért is kellene rögtön edzés után fogyasztani. Egyszerű az adagolásuk és ami a legfontosabb, nem terhelik le az emésztőrendszert, tehát alkalmasak szélesebb körben is a fogyasztók számára. A testépítőkön és a sportolókon kívül ez a forma azok között az emberek között közkedvelt, akiknek alacsony vagy közepes a fizikai aktivitásuk. 

 

Tabletta formájú aminosav

A tabletták praktikusak, egyszerű a tárolásuk és mindig kéz alatt vannak. Épp ezért sokszor előnyben részesítik, elengedhetetlen része a sportolók felszerélésének. Abban rejlik az előnye, hogy egyszerűbb kiszámolni a mennyiséget, amit a testnek akarunk nyújtani az izomtömeg növekedéshez ill. a regenerálódáshoz, mivel 1 tablettában már normalizálva van az adott mennyiség. 

 

Az aminosavak felosztása

Az aminosavakat 2 alap csoportra osztjuk attól függően, hogy a szervezet képes-e őket előállítani vagy sem.

A nem esszenciális aminosavakat úgy is nevezhetjük, hogy pótolható aminosavak, azért, mert a szervezet képes önállóan is előállítani őket más anyagokból. Ám nem kell őket figyelmen kívül hagyni, figyelni kell arra, hogy elegendő legyen belőle a szervezetben. Ide tartoznak az olyan aminosavak, mint az alanin, arginin, aszparagin, glutamin, cisztein, ornitin, aszparaginsav, glutaminsav, prolin, glicin, szerin, tirozin.    

 

Az esszenciális aminosavakat a szervezet nem képes önállóan előállítani, de a szervezet számára elengedhetetlenek, épp ezért szükséges őket a táplálékból vagy a táplálékkiegészítőkből felvenni. Ide tartoznak az olyan aminosavak, mint a valin, izoleucin, fenilalanin, valin, metionin, triptofán, treonin, hisztidin. 

 

Komplex aminosavak

A komplex aminosavak olyan táplálékkiegészítők, amelyek kiegyensúlyozott arányban tartalmaznak esszenciális és nem esszenciális aminosavakat, mivel mindkét típus kölcsönösen kiegészíti egymást és szinergikusan hatnak. Fontosak a helyes izomnövekedés miatt, alkalmasak diétához, de az izmok minőségének javítására is szolgálnak az erőedzést végző sportolóknál. Mint ahogy azt maga a neve is tudatja, komplex aminosavakról van szó, és az összetételük ill. a származásuk alapján különböztetjük meg őket. Többféle típus létezik, de az alapvetők a Beef aminosavak, a Whey aminosavak és a Liver aminosavak. 

 

Beef aminosavak

A Beef aminosavak alapja a tiszta hidrolizált marhahúsfehérje izolátum. Ezek az aminosavak megakadályozzák a katabolizmust és ráadásul elősegítik az izomtömegnövekedést. Valamint megfelelő körülményeket alakítanak ki az izomfehérjék megújulására. Ideális sportolóknak a tömegnövelés fázisában, és más aktív embereknek is, mivel a maximális feszességet és rugalmasságot nyújt az izomszöveteknek. 

 

Whey aminosavak

Az alapja a tejsavó aminosavak, amelyek egyszerűen és könnyen emészthetőek, és tökéletes aminosavprofilt nyújtanak az izomtömegépítéshez, az erőnöveléshez és a jobb regenerálódáshoz. Antioxidásként is hat az immunrendszer erősítéséhez. A további feldolgozás alapján a Whey aminosavat a feldolgozása alapján tejsavó koncentrátumokra, izolátumokra és hidrolizátumokra osztjuk. Ugyanúgy magas a biológiai értékük.

 

Liver aminosavak

A Liver aminosavak ún. májaminosavak, amelyek a marha tiszta és természetes májkivonatából származnak. Elősegítik az izom- és erőnövekedést, segítenek megtartani a testben a nitrogén egyensúlyt és az egyik legnagyobb előnye az, hogy azok az emberek is fogyaszthatják, akik laktózintoleranciában szenvednek. 

elrejt
Csökkenő sorrendbe
per oldal
View as Rács Lista

1-9
termék a 54 - ból

Oldal
 1. Beef&Egg aminosav 500 tabl - Gym Beam
  Értékelés:
  Vélemények 93% (3)
  4 090,00 Ft
 2. Amino X aminosav - BSN
  Értékelés:
  Vélemények 91% (35)
  5 480,00 Ft - tól
 3. 100% Whey Amino - 200 tabs - Gym Beam
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  4 490,00 Ft
 4. Amino Energy aminosav 270 g - Optimum Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 92% (5)
  5 489,99 Ft
 5. Plasmex Blood Amino 350 kapsz - Megabol
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  3 290,00 Ft
 6. 100% Beef Aminos - Universal Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 85% (13)
  3 190,00 Ft - tól
 7. Amino 5600 - Scitec Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  3 125,00 Ft - tól
 8. Uni-liver - Universal Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  5 289,99 Ft - tól
 9. Animal Pak 44 zacskó - Universal Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 93% (12)
  10 769,99 Ft
Mutass több terméket
Csökkenő sorrendbe
per oldal
View as Rács Lista

1-9
termék a 54 - ból

Oldal