Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Komplex aminosavak

Komplex aminosavak

Az aminosavak a fehérjék alapelemei, melyek nagyon fontos szerepet játszanak az izomtömeg növekedésében. Hozzájuthatunk a táplálékból is, de az aminosavak kedvelt forrásai a különféle táplálék kiegészítők. Az aminosavak lehetnek hidrolizáltak, vagy hidrolizálatlanok, azonban a hidrolizált (enzimatikusan előre bontott) aminosavak az emésztőrendszer számára könnyebben és jobban emészthetőek.

Mutass többet

A komplex aminosavak olyan táplálék kiegészítők, melyekben kiegyensúlyozott mennyiségű esszenciális és nem esszenciális aminosavat találunk. Az ilyen aminosavak egymásra szinergikusan hatnak és kiegészítik egymást. Ez tehát egy aminosav komplexum, mely főként az izomtömeg növekedése számára fontos, valamint annak erősítésére, de alkalmas diéták során is. Értékelhető az is, hogy nem nehezítik el az emésztőrendszert.

                                        

Az esszenciális aminosavakat a szervezet önállóan nem képes előállítani, ezért fontos a pótlásuk a táplálékból, vagy valamilyen táplálék kiegészítőből. Ide tartozik például a metionin, lizin, leucin, valin és az izoleucin. Az utolsó három említett anyag szétágazó láncú aminosav, BCAA és az izmokban található fehérjék egészen egy harmadát alkotják.

 

A nem esszenciális aminosavakat a szervezet képes előállítani a bevitt tápanyagból, de ennek ellenére ugyanolyan fontosak, mint az esszenciális aminosavak. Főként tornázás és fizikai megerőltetés során létrejöhet a hiányuk, ezért táplálék kiegészítőkkel kell őket pótolni. A nem esszenciális aminosavak közé tartozik az alanin, aszparagin, glicin, glutamin, vagy az arginin.

 

A komplex aminosavakat az alábbi csoportokra osztjuk fel a forrásuk és az összetételük szerint:

Whey aminosavak

Alapjukat tejsavó aminosavak alkotják, melyek egyedülálló aminosav profilt nyújtanak az izomtömeg építése és növekedése számára, növelik az erőt és gyorsítják a regenerációt. Attól függően, hogy ezek a tejsavó aminosavak a továbbiakban milyen módon vannak feldolgozva, tejsavó koncentrátumra, izolátumra és hidrolizátumra osszuk fel őket. Fantasztikus teltségérzetet adnak, valamint antioxidáns hatásúak az immunrendszer erősítésénél.

 

Beef aminosavak

Az alapjuk a tiszta hidrolizált szarvasmarha-fehérje, mely támogatja az izmok növekedését és emellett ellenáll a katabolizmusnak. Kiváló segítséget nyújtnak a sportolóknak, főként az erő és a tömeg felszedésének időszakában. Emellett kiváló mindazoknak, akik aktívan sportolnak, mivel maximális rugalmasságot és az izomszövet szilárdságát nyújtják. Egy további előnye, hogy megfelelő feltételeket nyújt az izomfehérjék megújulása számára.

 

Liver aminosavak

Máj aminosavaknak is nevezik őket, a forrásuk miatt, mivel a tiszta és természetes szarvasmarha máj kivonatából származik. Az ilyen aminosav óriási előnye az is, hogy olyan emberek is fogyaszthatják, akik laktóz érzékenységgel küzdenek. Támogatják az izomtömeg növekedését és megőrzik a test megfelelő nitrogénszintjét.

 

Az aminosavak formáinak alap felosztása

Az aminosavakat különböző formájú táplálék kiegészítőkként fogyaszthatjuk. Az alábbi alapformákat különböztetjük meg:

 

Tabletta formájú aminosav

A tabletta az aminosav bevitelének egyik legkedveltebb formája. Könnyen tárolható és praktikus. Előnye az aminosav mennyiségének egyszerű kiszámolása, az egy tablettában lévő aminosavak szabványozott száma szerint.

 

Por állagú aminosav

Az egyszerű elkészítési formának köszönhetően főként a testépítők körében nagyon népszerűek, akik igyekeznek az izomtömegek gyors megnövekedését elérni. Óriási előnyük, hogy sokkal gyorsabban felszívódnak, mint a tabletta. A por állagú aminosavak keverhetőek vízzel, mint shake, vagy fogyasztható tiszta aminosav koncentrátumként is. Ajánlott táplálék kiegészítő, de része lehet a napi folyadékbevitelnek is, edzés előtt, alatt, vagy után. Az erő és az izomtömeg növekedésén kívül kiválóan óvják és regenerálják az izomzatot. Ráadásként pedig több különböző ízesítésből választhatunk, mely a por állagú aminosavnak kiváló ízt ad.

 

Folyékony aminosavak

A testépítőkön és a sportolókon kívül ez az aminosav forma kedvelt azoknál is, akik közepesen, vagy csak kicsit megerőltető fizikai aktivitást végeznek. Előnyük, hogy gyorsan felszívódnak a vérbe és ezzel szinte azonnal részese lesz az alap nyomelemeknek. Fogyaszthatóak edzés előtt, után, vagy alatt is.

elrejt
Vásárlási beállítások
Ár
Ár - tól - to
Csomagolás (g)
Csomagolás (ml)
Tabletta
Szín
Ízesítés
Kapszula
Anyag
Glutenfree
Méret
Method of protein processing
Protein source
GMO free
Artificial sweetener free
Plastic Packaging Free
Aspartame Free
Szűrés
 1. ProAMINO 390 g - GymBeam
  Rating:
  98% (161)
  Akciós ár 4 490 Ft
 2. Amino X aminosav - BSN
  Rating:
  91% (297)
  Akciós ár 5 480 Ft
 3. EAA - GymBeam
  Rating:
  94% (30)
  Akciós ár 3 490 Ft
 4. Amino Beast - BeastPink
  Rating:
  98% (44)
  Akciós ár 4 190 Ft
 5. Ami-NO Xpress 440 g - Scitec Nutrition
  Rating:
  88% (5)
  Akciós ár 6 890 Ft
 6. Hydro BCAA - ProSupps
  Rating:
  0% (0)
  Akciós ár 6 490 Ft
 7. Amino 5600 - Scitec Nutrition
  Rating:
  96% (22)
  Akciós ár 2 990 Ft
 8. Uni-liver - Universal Nutrition
  Rating:
  97% (4)
  Akciós ár 5 290 Ft
 9. Cell Tech Hyper-Build 485 g - MuscleTech
  Rating:
  80% (2)
  Akciós ár 8 490 Ft
 10. Ultra Amino aminosav - Scitec Nutrition
  Rating:
  87% (4)
  Akciós ár 3 390 Ft
 11. Amino 1 Sport aminosav- MusclePharm
  Rating:
  94% (4)
  Akciós ár 6 790 Ft
 12. Plasmex Blood Amino 350 kapsz - Megabol
  Rating:
  100% (4)
  Akciós ár 3 290 Ft
 13. G-BCAA 250 kapsz. - Scitec Nutrition
  Rating:
  100% (1)
  Akciós ár 8 990 Ft
 14. Beef&Egg aminosav 500 tabl - GymBeam
  Rating:
  89% (25)
  Akciós ár 4 090 Ft
 15. 100% Beef Aminos - Universal Nutrition
  Rating:
  91% (41)
  Akciós ár 3 640 Ft
 16. R3Build Edge 450 g - BSN
  Rating:
  60% (2)
  Nincs raktáron

26 termékek