Vas

Vas kulcsfontosságú ásványi anyag, amely biztosítja az oxigén szállítását a tüdőből a testünk többi szövetébe. Hozzájárul a vörösvérsejtek és a hemoglobin képződéséhez, mely utóbbi a vér festékanyaga, amelynek feladata az oxigén szállítása a szervezetben. A vas segít az anyagcsere megfelelő működésében, amely fontos az energiatermeléshez és pozitívan befolyásolja az immunrendszer működését. Ezen kívül csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, valamint részt vesz a sejtosztódásban.

A vas ajánlott napi adagja a felnőtt férfiak számára 8 mg, a felnőtt nők számára pedig 18 mg, míg a terhes nőknek akár 27 mg vasra is szükségük lehet. Ezek a javasolt adagok azonban változhatnak például fizikai aktivitás hatására, mivel a vas izzadással is távozik a testből. A vasból ezért gyakran hiány alakul ki a szervezetben, ami vérszegénységhez, emésztési problémákhoz, fáradtsághoz és hajhulláshoz vezethet. Fenyegetett embercsoportok például a gyerekek, a fiatalok és a nők, akik a menstruációval is vért veszítenek. Amennyiben ételeink kevés vasat tartalmaznak, érdemes pótolni táplálékkiegészítők használatával, mint például Vas kapszulával.

A vas fő forrásai a hüvelyesek, a marhahús, a spenót, a tejtermékek és a dió. A növényi forrásból származó vas azonban nehezebben szívódik fel mint az állati eredetű forrásból bevitt vas. Emiatt a vegánoknak különösen figyelniük kell az elegendő mennyiségű vas bevitelére, akár étrendkiegészítőkkel segítve azt. Ebben a kategóriában található az Iron complex is, amely vas, cink, C-vitamin és folsav kombinációját tartalmazza, ami vegánok számára is alkalmas.

Show more

3 Tétel

per page
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (3)
Ízesítés
 1. ízesítetlen (2)
Tabletta
 1. 120 tabl. (1)
Kapszula
 1. 120 kapsz. (1)
 2. 90 kapsz. (1)
Állag
 1. Kapszula (2)
 2. Tabletta (1)
Összetétel
 1. Tiszta forma (2)
 2. Keverék (1)
Termékcímkék
 1. Vegan (3)
Price
Szűrés
Vegetáriánus (3)
Vegán (3)
Gluténmentes (3)
Laktózmentes (3)
BIO (3)
GMO mentes (3)
Mesterséges édesítő mentes (3)
Műanyag csomagolás mentes (3)
Aszpartám mentes (3)
 1. Iron complex - GymBeam
  Iron Complex - GymBeam
  93%
  93% (14)
  1990 Ft
 2. Vas 120 kapsz - GymBeam
  Vas 120 kapsz - GymBeam
  99%
  99% (29)
  1590 Ft
 3. Iron chelate - GymBeam
  Nincs raktáron

3 Tétel