Glutamin

 

Glutamin

Glutamin

A glutamin a szervezetben az egyik leggyakrabban előforduló aminosav, amely a nem esszenciális aminosavak közé tartozik, tehát a szervezet nem képes saját maga előállítani. További 21 féle aminosavval együtt beépült az újonnan készült fehérjékbe. A glutamin az aminosavak 60%-át alkotja az izomsejtekben, és annak ellenére, hogy a testbe természetes forrásokból is bekerül, néha több mint elengedhetetlen a bevitele. 

Mutass többet

A glutamin általános összetevője a fehérjékben gazdag élelmiszereknek, mint a hús, tejtermékek vagy hüvelyesek, és sokszor számos fehérjetartalmú táplálékkiegészítőnek is a része. Azonkívül, hogy támogatja az izomsejtek működését, pozitívan hat az immunrendszerre is, erős antikatabolikus hatással bír, tehát megakadályozza az izomszövetek szétesését. 

 

Táplálékkiegészítő formájában a megelőző és regeneráló hatásának köszönhetően ajánlott fogyasztani, ám a funkciói közé tartozik még a szervezet detoxikálása, ráadásul védi a szervezetet az edzés következtében kialakuló túlterheléstől. A glutamin javítja a nitrogén egyensúlyt, épp ezért megakadályozza az izomtömegveszteséget, szabályozza a májban a glikogéntermelést, szabályozza a fehérjeegyensúlyt, az anyagcserét és számos más dolgot. Fontos összetevője a fehérvérsejteknek, a csökkenése az intenzív edzés és hosszantartó leterhelés következtében a hiányához vezethet, így romlik a fehérvérsejtek funkcionális képessége.     

 

A glutamin fontos eszköze az izomtömegnövekedésnek, regenerálódásnak és védelemnek. Ez azért van, mert a glutamin támogatja a növekedési hormon termelését és antikatabolikus állapotot hoz létre. Az edzés során a szintje le van bontva, amely hasznos, főleg akkor, ha a sportoló tényleg intenzíven edz. Azoknak az embereknek fontos, akik számára az edzés és a tápanyagok elvesztése nagy stresszt jelentenek. Ezt a táplálékkiegészítőt sok olyan sportoló használja, aki diétázik, és miközben mellőzi a szénhidrátot, izomtömegveszteség nélkül próbál meg zsírt égetni. Az a feladata, hogy normalizálja a növekedési hormont, elősegítse a glükózfeldolgozást az edzés után, hidratálja az izmokat és elnyomja a tejsavat az izmokban, amivel enyhíti az izomlázat. 

 

A glutamin előnyei

• növeli a fehérje- és glikogénszintézist,
• védi az izomzatot a katabolizmustól, 
• támogatja az immunrendszer működését,
• növeli a növekedési hormonszintet,
• detoxikáló hatása van,
• megakadályozza az izomtömegveszteséget,
• szabályozza a fehérjemetabolizmus egyensúlyt,
• regenerálja az izomtömeget.

elrejt
Csökkenő sorrendbe
per oldal
View as Rács Lista

1-9
termék a 23 - ból

Oldal
 1. L-Glutamin - Gym Beam
  Értékelés:
  Vélemények 99% (14)
  2 090,00 Ft - tól
 2. G-Bomb 2.0, 500 g - Scitec Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  8 540,00 Ft
 3. BCAA XTRA 800 g - Activlab
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  7 190,00 Ft
 4. L-Glutamin - Scitec Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  3 980,00 Ft - tól
 5. G-BCAA 250 kapsz. - Scitec Nutrition
  Rating:
  0%
  Vélemények 0% (0)
  6 890,00 Ft
 6. BCAA + Glutamine Xpress 600 g - Scitec Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  9 010,00 Ft
 7. BCAA Mega Strong Powder - Nutrend
  Rating:
  0%
  Vélemények 0% (0)
  5 600,00 Ft - tól
 8. Glutamine Powder - Universal Nutrition
  Rating:
  0%
  Vélemények 0% (0)
  6 690,00 Ft - tól
 9. Mega Glutamine 90 kapsz - Scitec Nutrition
  Értékelés:
  Vélemények 0% (0)
  Elfogyott
Mutass több terméket
Csökkenő sorrendbe
per oldal
View as Rács Lista

1-9
termék a 23 - ból

Oldal