Olajok

 

Az olajok, vagy növényekből és magjaikból nyert növényi olajok, nagyszerű alternatívái az ajánlott zsírbevitel biztosításának, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van az egészséges működéshez. Az olaj minősége és tulajdonságai attól függnek, hogy hidegen vagy melegen volt préselve, és attól, hányszor ismétlődik a préselés. Minden növényi olaj vitaminokat, ásványi anyagokat, de telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, amelyek kedvező hatással vannak a koleszterinszintre, és segítenek a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának a megelőzésében.

olvasd tovább

Természetesen, az egyes olajok különböznek egymástól összetevőikben és anyagtartalmukban.

  • Olívaolaj a leghasználatosabb olajok közé tartozik. Könnyen emészthető és pozitív hatással van az emésztésre és az anyagcserére, csökkenti a szervezet savasodását és gyulladásgátló hatása van.
  • Napraforgó olaj a legelterjedtebb olaj, amely nagyobb arányú linolsavot tartalmaz jótékony hatással a koleszterinszintre. Az összes olaj közül a legkevesebb mennyiségű káros koleszterinnel rendelkezik. Semleges ízével és hosszú eltarthatóságával tűnik ki.
  • Repceolaj hidegen préselve hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a gyakrabban használt olívaolaj.
  • Avokádóolaj az avokádó pépjéből készül. Pozitívan befolyásolja a vér koleszterinszintjét, ugyanúgy a vérnyomást és daganat ellenes hatása van.  
  • Földimogyoró olajnak lágy mogyoró íze van és leggyakrabban ázsiai ételek készítéséhez használják. 
  • Kendermag olaj ízének köszönhetően salátákba és készételek ízesítéséhez illik. Erősíti az immunrendszert, gyulladásgátló összetevői és antioxidánsai vannak. 
  • Mandulaolajat leggyakrabban saláták, öntetek és készételek ízesítésére használják.
  • Mákolaj hidegkonyhához alkalmas, és ahogy már lehet sejtitek is, nyugtató hatású. Magas a kalcium tartalma és jelentős a csontritkulás megelőzésében.
  • Szezámmag olaj nyugtató hatással van a bőrre, pozitívan hat az emésztésre, védi és támogatja az idegrendszert, javítja a memóriát és antidepresszáns hatású. 
  • Lenolaj csökkenti az infarktus kockázatát és a többi szív- és érrendszeri betegség kialakulását. Magas a lignan tartalma, gyulladás- és daganatgátló hatású. Nem alkalmas hőkezelésre.
  • Szójaolaj alkalmas főzéshez, de sütéshez nem. Nem tartalmaz szénhidrátot, ezért a cukorbetegek részesítik előnyben. Magas lecitin tartalmának köszönhetően tojás nélküli sütéshez használják.
  • Tökmagolaj védi a szívet és az ereket, segít a prosztata problémáknál, körömtöredezés és hajhullás elleni hatású. 
  • Rizsolaj nem ég meg. Alkalmas sütéshez és grillezéshez, gyakran használják az ázsiai konyhában. Rengeteg antioxidáns van benne.
  • Kókuszolaj gyors energiát biztosít a szervezet számára, serkenti az immunrendszert. Úgyanúgy hasznát vehetjük hideg-és melegkonyhában egyaránt.
elrejteni a leírást
terméket
11 termék
Új
Kókuszolaj 500 ml - Dr Zaks

4 490,00 Ft

3 390,00 Ft

Kókuszolaj 450 ml - Dr Zaks
Kókuszolaj 500 ml - Dr Zaks
Új

4 490,00 Ft

3 390,00 Ft

Új
Kókuszolaj - All Nutrition

2 590,00 Ft - tól

Új
Repceolaj 454 g - Wellsley Farms

2 790,00 Ft

2 290,00 Ft

Új
Spray főzéshez 100% Coconut 201 g - Best Joy

2 790,00 Ft

2 090,00 Ft

Új
Kókuszolaj - OstroVit

1 790,00 Ft - tól

Új
Főző spray 100% Olive Oil Extra Vergine 170 g - Best Joy

2 790,00 Ft

2 090,00 Ft

Új
Repceolaj - OLI OLI

Kiárusítva

Új
Olívaolaj- OLI OLI

Kiárusítva

terméket
11 termék
Kategóriák
Gyártó+
Kiszerelés+
Ízek+
Ár
Ft1343
Ft3384