Fitness recept: Céklás almasaláta

Fitness recept: Céklás almasaláta

A salátának nem kell unalmasnak lennie – ha megkóstolod ezt céklából, almából és más, ízletes összetevőkből készült finomságot, te is garantáltan egyetértesz majd. Hogy még jobb legyen, a saláta egy ropogós összetevőt is kapott pekándió formájában. És hogy minden összeálljon, egy szuper öntetre is szükség lesz. A saláta tökéletes választás köretként húsok vagy azok növényi alapú helyettesítői mellé.

Hozzávalók a salátához:

  • 200 g meghámozott, főtt cékla
  • 2 kisebb alma
  • 60 g pekándió
  • 50 g salátakeverék (mezei saláta, rukkola stb.)
  • egy kisebb csokor menta

Hozzávalók az öntethez:

Céklás almasaláta - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Az elkészítést kezdd az öntettel. Egy kisebb tálban keverd össze a hozzávalókat – az olívaolajat, a juharszirupot és a balzsamecetet. Ha nem akarsz ecetet használni, anélkül is elkészítheted az öntetet. Ezután vágd fel az almát kis kockákra, a céklát pedig kis szeletekre. Add hozzá a salátakeveréket, az apróra vágott mentát (egy részét hagyd meg az utolsó lépéshez) és a pekándiót. Ha a diót kisebb darabokban szereted, előtte feldarabolhatod, ha pedig extra ropogós salátát készítenél, egy serpenyőben megpiríthatod kicsit. Keverj össze mindent, tedd rá az öntetet, ízesítsd sóval, majd alaposan keverd össze újra. Ezután díszítsd a megmaradt mentalevelekkel, és már találhatod is.

Céklás almasaláta
Tápérték táblázatAz elkészült saláta
Energia835 kcal
Fehérje10 g
Szénhidrát62 g
Zsír57 g
Rost17 g

A saláta tökéletes választás kedvenc fogásaid mellé, amiket értékes tápanyagokkal gazdagít. Az édes és a sós ízek kombinációja garantáltan rabul ejti a legnagyobb ínyenceket is.

Oszd meg elkészült salátáidat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük