Fitness recept: krémes csicseriborsó paprikás

Fitness recept: krémes csicseriborsó paprikás

A csirkepaprikás egy klasszikus étel, ami gyakran előkerül az otthoni tányérokon. De mit szólnál most egy vegán verzióhoz? A csirkét csicseriborsóval helyettesítettük és tejszín helyett kókusztejet adtunk hozzá. Az eredmény egy fantasztikus, kizárólag növényi hozzávalókból készült étel, amely mindössze 20 perc alatt készen is van. A krémes szószt rizzsel tálaltuk, de akár tésztával is kipróbálhatod. Ha pedig hüvelyesekből készült tésztát választanál, akkor ezáltal még több fehérjét fogyasztasz majd el.

Hozzávalók:

A körethez való hozzávalók:

  • 320 g rizs (száraz állapotában mérd ki)
  • friss koriander vagy bazsalikom
 Krémes csicseriborsó paprikás - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Készíts elő egy edényt, tegyél bele olajat és melegítsd fel, majd tedd bele az apróra vágott hagymát. Addig pirítsd, míg üveges nem lesz, majd hintsd meg egy kis pirospaprikával. Csak rövid ideig pirítsd; vigyázz, mert ha hosszabb ideig hagyod sülni, akkor a paprika keserűvé válik. Ezután add hozzá a csicseriborsó felét (kb. 240 g) és a zöldséges alaplevet. Tegyél rá fedőt és főzd kb. 10 percig. Alaposan turmixold össze a keveréket egy botmixer segítségével. Hagyd egy kicsit forrni, majd add hozzá a kókusztejet és a maradék csicseriborsót. Adj hozzá sót, borsot, chillit vagy a kedvenc fűszereidet ízlés szerint. Addig hagyd a tűzön, míg jól össze nem keverednek.

Bármilyen körettel tálalhatod a csicseriborsó paprikást. Mi személy szerint a klasszikus rizsre szavazunk.

Krémes csicseriborsó paprikás
Tápérték1 adag beleértve a rizst (összesen 4 adag)
Energia593 kcal
Fehérje16 g
Szénhidrát98 g
Zsír13 g
Rost10 g

Tálalás előtt ne felejtsd el a tányért díszíteni a kedvenc fűszereiddel. A koriander és a petrezselyem remekül illik a csicseriborsóhoz.

Bátran oszd meg velünk alkotásaidat.a közösségi médián és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük