Főétel

A főételek, mint például az ebéd vagy a vacsora, a nap legnagyobb étkezései közé tartoznak. Ezért döntő fontosságú az összetételükre összpontosítani, hogy biztosítani tudjuk a szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat. Minden főétel alapját fehérjének kell képeznie, amely jöhet hal, hús vagy növényi alternatívák, például tofu, tempeh, vagy szejtán formájában. Komplex szénhidrátokat is tartalmaznia kell, amelyek leggyakrabban a köretekben, például tésztában, kuszkuszban, quinoában, rizsben, vagy más gabonafélékben, valamint burgonyában találhatók. Emellett léteznek zsírforrások, amelyek természetes módon az állati fehérje részét képezik. Megtalálhatók azonban olajban, gheeben, diófélékben, vagy a mogyoróvajakban is. Ha az étkezést egy adag zöldséggel egészíted ki, akkor lesz igazán tökéletes az eredmény.

Milyen egészséges ebédeket és vacsorákat készítsünk?

Ha imádod a húsokat, kipróbálhatod a sült csirkemellet, a sült combot, a csirkés enchiladát, vagy tésztával együtt is besütheted a húst. Ázsiai csavarként kurkumával és kókusztejjel vagy quinoával is elkészítheted a csirkét. Kiváló választás a csirkemell narancsmártásban, az indiai curry tépett hússal vagy a pad thai.

Az olasz konyha kedvelői olyan lehetőségeket élvezhetnek, mint a bolognai szósz, amely akár vegán is lehet, vagy egy lasagna receptet. Természetesen a csodálatos pizza és más tésztafélék elkészítéséhez is létezik nálunk útmutató. Végül nem feledkeztünk meg azokról sem, akik a mexikói ízeket kedvelik. Ők egy olyan klasszikust próbálhatnak ki, mint a taco

Mutass többet Mutass kevesebbet