Kreatin egyéb formái

Kreatin egyéb formái - több új típusú kreatint foglal magába, mint a Kreatin ph-X, Krea-genic, Kreatin Etil-észter, Kreatin-foszfát és mások, amelyek célja hatékonyan növelni az izomtömeget, erőnlétet és teljesítőképességet. Azután, hogy a piacot ellepte a kreatin monohidrát, ami nem felel meg mindenkinek, újabb kreatin típusok jöttek létre. Abban különböznek, hogy másképp szívódnak fel és másképp hatolnak át a sejtfalakon. A legnagyobb része ennek a formának nem igényel telítő fázist, nem okoznak emésztési nehézségeket, mint a "kreatin felfúvódás".

Kreatin Ethyl Ester (CEE)

A Kreatin Ethyl Ester a második legismertebb kreatin típus, ez is igazából kreatin monohidrát, amely egy észter nevű összetevővel van gazdagítva. Abból az okból kifolyólag készült, hogy néhány sportolónak nem felel meg a kreatin monohidrát felszívódása, amely még ha hatékonyan is növeli az izomtömeget, rosszabb lehet a feszívódása. Épp az észterifikáció növeli azt a képességét, hogy jobban áthatol a sejtfalakon, ami növeli a hatékonyságát és a felszívódását is. 

Ez azt jelenti, hogy csökken a szükséges napi adag és végezetül javul a felszívódás és eltűnik a tipikus "kreatin felfúvódás". Ennél a kreatin típusnál nem szükséges a telítő fázis, sem a dextróz vagy egyéb cukrok fogyasztása a zsír lerakódásához, ami megint csak egy újabb pluszt jelent. 

Előnyei:

· nagyobb a felszívódása,
· nagyon hatékony,
· nem okoz felfúvódást és egyéb mellékhatásokat, mint a kreatin monohidrát,
· nem igényel telítő fázist.

 

Kreatin Ph-X

Ez a kreatin az újabb kreatin típusok közé tartozik, és hasonlóan, mint az előző típus, ez sem igényel telítő fázist. A felszívódása többszörösen magasabb, mint a klasszikus monohidrátnak, és az emésztőrendszeren változás nélkül megy át. Gyorsan felszívódik a véráramba és nem változik át kreatinra, aminek köszönhetően a test a 100%-át csak az izmoknak hasznosítja. Mivel nem okoz semmilyen emésztési nehézséget és nem köti meg a vizet, nem csak a férfiak körében, de a nők között is elég közkedvelt. 

Előnyei:

· jobb a felszívódása, mint a kreatin monohidrátnak,
· 100%-os a kihasználtsága, nem változik át kreatininra,
· nem köti meg a vizet,
· nem okoz emésztési zavarokat és felfúvódást,
· ideális nőknek és férfiaknak egyaránt.

 

Kreatin-foszfát

Mint ahogy az a nevéből is ered, ez a kreatintípus a kreatin és a foszfát molekula egyesítéséből jön létre. Sok sportoló azért keresi, mert szerintük a legideálisabb adenozin-trifoszfát forrás és az izomenergia fő szállítója. A száraz izomtömeg növelésére szolgál és nem köti meg a vizet. Épp ellenkezőleg, növeli az erőnlétet, könnyen emészthető és sokak szerint hatékonyabb, mint a monohidrát. A kreatin-foszfátot nem szükséges nagy mennyiségben fogyasztani, elég csak keveset is.

Előnyei:

·  könnyen emészthető és felszívódó,
·  nem köti meg a vizet,
·  nem igényel nagy adagokat.

 

Kre-alkalyn

A kre-alkalyn egy több évig tartó kutatás eredménye, és azzal jeleskedik, hogy vízzel való érintkezés során nem alakul át kreatinná, tehát egy olyan anyaggá, melynek a hasfájás és hányinger a mellékhatása. A kutatások szerint a klasszikus kreatinnak kevesebb, mint 7.0 a pH értéke, épp ezért változik át kreatininra, miközben a kre-alkalynnek magasabb, mint 12, és ennek köszönhetően stabilabb ez az anyag és nem alakul át kreatininra. Jobb a kihasználhatósága, biztosítja a gyorsabb erő- és izomtömeg növekedést, semlegesíti a tejsavat, ami segít a regenerálódás során a jobb teljesítmény eléréséhez.   

Előnyei:

· nem változik át kreatininra,
· 100%-os a kihasználhatósága,
· már az első adag után érezhető a hatása,
· nem igényel telítő fázist, épp ezért sem olyan drága,
· 10-szer erősebb, mint a hagyományos kreatin,
· nem okoz emésztési gondokat és felfúvódást.

 

Kreatin Malát

A klasszikus kreatin monohidráttal összehasonlítva jobban oldódik a vízben, hatékonyabb az ATP ciklusban, tehát az izomenergia elérésében, megakadályozza az emésztési nehézségeket. Nagy plusznak számít, hogy nem köti meg a vizet, így hidratál és nem a gyomorban, hanem az izomsejtekben megy végbe az izomnövekedés, ami végülis megszünteti, kizárja a puffadást. 

Előnyei:

· jobb az oldhatósága és felszívódása,
· nem okoz emésztési panaszokat és puffadást,
· növeli a sejttérfogatot,
· kiemelkedően gyorsítja a regenerálódást és csökkenti a fáradtságérzetet az edzés alatt,
· nem köti meg a vizet.

 

Kreatin Piruvát

Ez a kreatintípus a kreatin és a pyruvát kombinációja, amely relatívan új és az erőnlét, izomtömeg növelésére szolgál. Ezenkívül növeli a rendelkezésre álló izomenergiát és segíti csökkenti a zsírforrásokat. Ennek a két összetevőnek a kombinálása bebiztosítja a szinergikus hatást és a hatékonysága az ötszörösére nő. 

Előnyei:

· növeli a rendelkezésre álló izomenergiát,
· növeli az össz kreatint a testben,
· nem igényel nagy adagokat,
· hatékony a zsírégetésnél,
· nem okoz puffadást.

 

Magnézium kreatin kelát

A magnézium kreatin kelát, más néven Kreatin Magnapower egy teljesen új forma, amelyre az Albion Laboratoriesben nyert szabadalmaztatást. Ennél a típusnál bebizonyított a teljesítmény növelése, az izomenergia növelése és a regeneráció rövidebb időtartama. A kreatin magnézium kelát növeli az izomszövetbe felszívódó kreatint, védi a kreatint a ciklizálódástól, ami nagyobb mennyiségű aktív formát nyújt. Nem igényel telítő fázist, nem köti meg a vizet és nem okoz felfúvódást. 

Előnyei:

· egyenesen az izomsejtben szívódik fel,
· nem igényel telítő fázist,
· elég csak kisebb adag is, ráadásul 5-ször kisebb, mint a kreatin monohidrát,
· nagy mennyiségű szénhidrát nélkül is hatékony,
· nem köti meg a vizet,
· nem okoz puffadást.

 

Krea-Genic

A krea-genic egy újabb szabadalmaztatott formája a kreatinnak, szállító rendszerrel, aminek köszönhetően stabil a gyomorban és a vérben is. Jobban felszívódik és tökéletesen állandó az emésztőrendszerben, nem modifikálódik át hatástalan kreatininná. A sejtekbe gyorsan bejut, ami biztosítja a magasabb ATP termelést, izomenergiát, növeli az izmok teljesítményét és gyorsítja a regenerálódást. A pozitív eredmények már az első néhány nap után észrevehetőek.

Előnyei:

· jól szívódik fel,
· állandó az emésztőrendszerben,
· nem változik át kreatininra,
· már néhány adag után érezhető a hatása.

 

Kreatin HCL (Koncentrált kreatin hidroklorid)

A legmodernebb kreatin forma, sokszor a "kreatin jövőjének" is nevezik. Ez azért van, mert forradalmi formula, amely abban jeleskedik, hogy egyenesen extrém a felszívódása, a tudományos kutatások szerint, akár 70%-kal jobb, mint a kreatin monohidrátnak. 

Előnyei:

• kimondottan jó a felszívódó képessége,
• kiválóan oldódik, 59-szer jobban, mint az egyéb formák,
• egyedülálló micro adagolása van,
• nincsenek mellékhatásai, mint a puffadás és nem köti meg a vizet sem.

 

Kreatin nitrát

A kreatin nitrát kb. 10-szer jobban oldódik a vízben, mint a kreatin monohidrát. Ám még egy kutatás sem bizonyította azt be, hogy hatékonyabb, mint a kreatin monohidrát. Nagy előnynek számít, hogy segít növelni az oxidok vazodilatációját és maximalizálja a felszívódást az izompumpáláshoz.  

Előnyei:

• kiválóan oldódik a vízben,
• jó a felszívódása,
• tágítja az ereket.

 

Tri-kreatin citrát

Ez a típus egy teljesen új generációja a kreatinnak. Három kreatin molekula van benne, amelyek egy kreatin-citrát molekulára csatlakoznak, aminek köszönhetően 10-szer nagyobb az oldhatósága a kreatin monohidráttal összehasonlítva. Hogy még jobban megközelítsük a témát, tudományosan is igazolt, hogy a kreatin-citrátból 90% kreatin szívódik fel az izmokban, miközben a monohidrátnál ez 40%. Ez azt jelenti, hogy a kisebb adagolásnál jobb eredményeket érhet el.

Előnyei:

• kiválóan oldódik vízben,
• jó a felszívódása,
• kevesebb emésztési gondot okoz.

 

Ha többet szeretnél megtudni a kreatinról, a kreatin adagolásáról, mellékhatásairól, hogyan működik és mi fog történni veled, ha abbahagyod szedését, olvasd el a Kreatin útmutató a maximális izomtömeg-növeléshez.

Show more

9 Tétel

per page
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. OstroVit (3)
 2. ActivLab (2)
 3. GymBeam (2)
 4. Megabol (1)
 5. NOW Foods (1)
Ízesítés
 1. ízesítetlen (3)
 2. citrom (2)
 3. narancs (2)
 4. grapefruit (1)
 5. zöldalma (1)
 6. citrom-lime (1)
 7. őszibarackos jegestea (1)
 8. görögdinnye (1)
 9. black currant with cherry (1)
Csomagolás (g)
 1. 300 g (2)
 2. 20 x 20 g (1)
 3. 500 g (1)
 4. 600 g (1)
Kapszula
 1. 120 kapsz. (3)
 2. 180 kapsz. (1)
 3. 300 kapsz. (1)
 4. 400 kapsz. (1)
Állag
 1. Kapszula (5)
 2. Por (4)
Összetétel
 1. Tiszta forma (6)
 2. Keverék (3)
Termékcímkék
 1. Vegan (4)
Price
Szűrés
Vegetáriánus (5)
Vegán (4)
Gluténmentes (9)
Laktózmentes (9)
BIO (9)
GMO mentes (9)
Mesterséges édesítő mentes (5)
Műanyag csomagolás mentes (9)
Aszpartám mentes (9)
 1. Crea7in - GymBeam
  Kreatin Crea7in - GymBeam
  95%
  95% (362)
  6890 Ft
 2. Kreatin HCl 120 kapsz - GymBeam
  Kreatin HCl 120 kapsz - GymBeam
  93%
  93% (39)
  5190 Ft
 3. Kreatin Alkalyn 1500,120 kapsz - Megabol
  Kreatin Alkalyn 1500,120 kapsz - Megabol
  68%
  68% (48)
  4490 Ft
 4. Crea Shot 2.0 - ActivLab
  Crea Shot 2.0 - ActivLab
  80%
  80% (5)
  7790 Ft
 5. Tricreatine Malate Pro 120 kaps
  Nincs raktáron
 6. Tri-Creatine Malate Lemon - OstroVit
  Nincs raktáron
 7. Creatine HCL - OstroVit
  Nincs raktáron
 8. T.C.M. - OstroVit
  Nincs raktáron
 9. Kre-Alkalyn® Creatine - NOW Foods
  Nincs raktáron

9 Tétel