Kreatin egyéb formái

Kreatin egyéb formái - több új típusú kreatint foglal magába, mint a Kreatin ph-X, Krea-genic, Kreatin Etil-észter, Kreatin-foszfát és mások, amelyek célja hatékonyan növelni az izomtömeget, erőnlétet és teljesítőképességet. Azután, hogy a piacot ellepte a kreatin monohidrát, ami nem felel meg mindenkinek, újabb kreatin típusok jöttek létre. Abban különböznek, hogy másképp szívódnak fel és másképp hatolnak át a sejtfalakon. A legnagyobb része ennek a formának nem igényel telítő fázist, nem okoznak emésztési nehézségeket, mint a "kreatin felfúvódás".

Kreatin Ethyl Ester (CEE)

A Kreatin Ethyl Ester a második legismertebb kreatin típus, ez is igazából kreatin monohidrát, amely egy észter nevű összetevővel van gazdagítva. Abból az okból kifolyólag készült, hogy néhány sportolónak nem felel meg a kreatin monohidrát felszívódása, amely még ha hatékonyan is növeli az izomtömeget, rosszabb lehet a feszívódása. Épp az észterifikáció növeli azt a képességét, hogy jobban áthatol a sejtfalakon, ami növeli a hatékonyságát és a felszívódását is. 

Ez azt jelenti, hogy csökken a szükséges napi adag és végezetül javul a felszívódás és eltűnik a tipikus "kreatin felfúvódás". Ennél a kreatin típusnál nem szükséges a telítő fázis, sem a dextróz vagy egyéb cukrok fogyasztása a zsír lerakódásához, ami megint csak egy újabb pluszt jelent. 

Előnyei:

· nagyobb a felszívódása,
· nagyon hatékony,
· nem okoz felfúvódást és egyéb mellékhatásokat, mint a kreatin monohidrát,
· nem igényel telítő fázist.

 

Kreatin Ph-X

Ez a kreatin az újabb kreatin típusok közé tartozik, és hasonlóan, mint az előző típus, ez sem igényel telítő fázist. A felszívódása többszörösen magasabb, mint a klasszikus monohidrátnak, és az emésztőrendszeren változás nélkül megy át. Gyorsan felszívódik a véráramba és nem változik át kreatinra, aminek köszönhetően a test a 100%-át csak az izmoknak hasznosítja. Mivel nem okoz semmilyen emésztési nehézséget és nem köti meg a vizet, nem csak a férfiak körében, de a nők között is elég közkedvelt. 

Előnyei:

· jobb a felszívódása, mint a kreatin monohidrátnak,
· 100%-os a kihasználtsága, nem változik át kreatininra,
· nem köti meg a vizet,
· nem okoz emésztési zavarokat és felfúvódást,
· ideális nőknek és férfiaknak egyaránt.

 

Kreatin-foszfát

Mint ahogy az a nevéből is ered, ez a kreatintípus a kreatin és a foszfát molekula egyesítéséből jön létre. Sok sportoló azért keresi, mert szerintük a legideálisabb adenozin-trifoszfát forrás és az izomenergia fő szállítója. A száraz izomtömeg növelésére szolgál és nem köti meg a vizet. Épp ellenkezőleg, növeli az erőnlétet, könnyen emészthető és sokak szerint hatékonyabb, mint a monohidrát. A kreatin-foszfátot nem szükséges nagy mennyiségben fogyasztani, elég csak keveset is.

Előnyei:

·  könnyen emészthető és felszívódó,
·  nem köti meg a vizet,
·  nem igényel nagy adagokat.

 

Kre-alkalyn

A kre-alkalyn egy több évig tartó kutatás eredménye, és azzal jeleskedik, hogy vízzel való érintkezés során nem alakul át kreatinná, tehát egy olyan anyaggá, melynek a hasfájás és hányinger a mellékhatása. A kutatások szerint a klasszikus kreatinnak kevesebb, mint 7.0 a pH értéke, épp ezért változik át kreatininra, miközben a kre-alkalynnek magasabb, mint 12, és ennek köszönhetően stabilabb ez az anyag és nem alakul át kreatininra. Jobb a kihasználhatósága, biztosítja a gyorsabb erő- és izomtömeg növekedést, semlegesíti a tejsavat, ami segít a regenerálódás során a jobb teljesítmény eléréséhez.   

Előnyei:

· nem változik át kreatininra,
· 100%-os a kihasználhatósága,
· már az első adag után érezhető a hatása,
· nem igényel telítő fázist, épp ezért sem olyan drága,
· 10-szer erősebb, mint a hagyományos kreatin,
· nem okoz emésztési gondokat és felfúvódást.


Kreatin Malát

A klasszikus kreatin monohidráttal összehasonlítva jobban oldódik a vízben, hatékonyabb az ATP ciklusban, tehát az izomenergia elérésében, megakadályozza az emésztési nehézségeket. Nagy plusznak számít, hogy nem köti meg a vizet, így hidratál és nem a gyomorban, hanem az izomsejtekben megy végbe az izomnövekedés, ami végülis megszünteti, kizárja a puffadást. 

Előnyei:

· jobb az oldhatósága és felszívódása,
· nem okoz emésztési panaszokat és puffadást,
· növeli a sejttérfogatot,
· kiemelkedően gyorsítja a regenerálódást és csökkenti a fáradtságérzetet az edzés alatt,
· nem köti meg a vizet.

 

Kreatin Piruvát

Ez a kreatintípus a kreatin és a pyruvát kombinációja, amely relatívan új és az erőnlét, izomtömeg növelésére szolgál. Ezenkívül növeli a rendelkezésre álló izomenergiát és segíti csökkenti a zsírforrásokat. Ennek a két összetevőnek a kombinálása bebiztosítja a szinergikus hatást és a hatékonysága az ötszörösére nő. 

Előnyei:

· növeli a rendelkezésre álló izomenergiát,
· növeli az össz kreatint a testben,
· nem igényel nagy adagokat,
· hatékony a zsírégetésnél,
· nem okoz puffadást.

 

Magnézium kreatin kelát

A magnézium kreatin kelát, más néven Kreatin Magnapower egy teljesen új forma, amelyre az Albion Laboratoriesben nyert szabadalmaztatást. Ennél a típusnál bebizonyított a teljesítmény növelése, az izomenergia növelése és a regeneráció rövidebb időtartama. A kreatin magnézium kelát növeli az izomszövetbe felszívódó kreatint, védi a kreatint a ciklizálódástól, ami nagyobb mennyiségű aktív formát nyújt. Nem igényel telítő fázist, nem köti meg a vizet és nem okoz felfúvódást. 

Előnyei:

· egyenesen az izomsejtben szívódik fel,
· nem igényel telítő fázist,
· elég csak kisebb adag is, ráadásul 5-ször kisebb, mint a kreatin monohidrát,
· nagy mennyiségű szénhidrát nélkül is hatékony,
· nem köti meg a vizet,
· nem okoz puffadást.

 

Krea-Genic

A krea-genic egy újabb szabadalmaztatott formája a kreatinnak, szállító rendszerrel, aminek köszönhetően stabil a gyomorban és a vérben is. Jobban felszívódik és tökéletesen állandó az emésztőrendszerben, nem modifikálódik át hatástalan kreatininná. A sejtekbe gyorsan bejut, ami biztosítja a magasabb ATP termelést, izomenergiát, növeli az izmok teljesítményét és gyorsítja a regenerálódást. A pozitív eredmények már az első néhány nap után észrevehetőek.

Előnyei:

· jól szívódik fel,
· állandó az emésztőrendszerben,
· nem változik át kreatininra,
· már néhány adag után érezhető a hatása.

 

Kreatin HCL (Koncentrált kreatin hidroklorid)

A legmodernebb kreatin forma, sokszor a "kreatin jövőjének" is nevezik. Ez azért van, mert forradalmi formula, amely abban jeleskedik, hogy egyenesen extrém a felszívódása, a tudományos kutatások szerint, akár 70%-kal jobb, mint a kreatin monohidrátnak. 

Előnyei:

• kimondottan jó a felszívódó képessége,
• kiválóan oldódik, 59-szer jobban, mint az egyéb formák,
• egyedülálló micro adagolása van,
• nincsenek mellékhatásai, mint a puffadás és nem köti meg a vizet sem.

 

Kreatin nitrát

A kreatin nitrát kb. 10-szer jobban oldódik a vízben, mint a kreatin monohidrát. Ám még egy kutatás sem bizonyította azt be, hogy hatékonyabb, mint a kreatin monohidrát. Nagy előnynek számít, hogy segít növelni az oxidok vazodilatációját és maximalizálja a felszívódást az izompumpáláshoz.  

Előnyei:

• kiválóan oldódik a vízben,
• jó a felszívódása,
• tágítja az ereket.

 

Tri-kreatin citrát

Ez a típus egy teljesen új generációja a kreatinnak. Három kreatin molekula van benne, amelyek egy kreatin-citrát molekulára csatlakoznak, aminek köszönhetően 10-szer nagyobb az oldhatósága a kreatin monohidráttal összehasonlítva. Hogy még jobban megközelítsük a témát, tudományosan is igazolt, hogy a kreatin-citrátból 90% kreatin szívódik fel az izmokban, miközben a monohidrátnál ez 40%. Ez azt jelenti, hogy a kisebb adagolásnál jobb eredményeket érhet el.

Előnyei:

• kiválóan oldódik vízben,
• jó a felszívódása,
• kevesebb emésztési gondot okoz.

 

Ha többet szeretnél megtudni a kreatinról, a kreatin adagolásáról, mellékhatásairól, hogyan működik és mi fog történni veled, ha abbahagyod szedését, olvasd el a Kreatin útmutató a maximális izomtömeg-növeléshez.

Show more
Nincs találat a keresett termékre.