Kreatin egyéb formái

 

kreatin egyéb formái, több új típusú kreatint foglal magába, mint a Kreatin ph-X, Krea-genic, Kreatin Etil-észter, Kreatin-foszfát és mások, amelyek célja hatékonyan növelni az izomtömeget, erőnlétet és teljesítőképességet. Azután, hogy a piacot ellepte a kreatin monohidrát, ami nem felel meg mindenkinek, újabb kreatin típusok jöttek létre. Abban különböznek, hogy másképp szívódnak fel és másképp hatolnak át a sejtfalakon. A legnagyobb része ennek a formának nem igényel telítő fázist, nem okoznak emésztési nehézségeket, mint a "kreatin felfúvódás". 

olvasd tovább

Kreatin Ethyl Ester (CEE)

A Kreatin Ethyl Ester, rögtön a második legismertebb kreatin tipus, ez is igazából kreatin monohidrát, amely egy észter nevű összetevővel van gazdagitva. Abból az okból kifolyólag alakult, hogy néhány sportolónak nem felel meg a kreatin monohidrát felszivódása, amely még ha hatékonyan is növeli az izomtömeget, rosszabb lehet a feszivódása. Épp az észterifikáció növeli azt a képességét, hogy jobban áthatol a sejtfalakon, ami növeli a hatékonyságát és a felszivódását is. 

Ez azt jelenti, hogy csökken a szükséges napi adag és végezetül javul a felszivódás és eltűnik a tipikus "kreatin felfúvódás". Ennél a kreatin tipusnál nem szükséges a telitő fázis, sem a dextróz vagy egyéb cukrok fogyasztása a zsir lerakódásához, ami megint csak egy újabb pluszt jelent. 

Előnyei:

· nagyobb a felszivódása,
· nagyon hatékony,
· nem okoz felfúvódást és egyéb mellékhatásokat, mint a kreatin monohidrát,
· nem igényel telitő fázist.

 

Kreatin Ph-X

Ez a kreatin az újabb kreatin tipusok közé tartozik, és hasonlóan, mint az előző tipus, ez sem igényel telitő fázist. A felszivódása többszörösen magasabb, mint a klasszikus monohidrátnak, és az emésztőrendszeren változás nélkül megy át. Gyorsan felszivódik a véráramba és nem változik át kreatinra, aminek köszönhetően a test a 100%-át csak az izmoknak hasznositja. Mivel nem okoz semmilyen emésztési nehézséget és nem köti meg a vizet, nem csak a férfiak körében, de a nők között is elég közkedvelt. 

Előnyei:

· jobb a felszivódása, mint a kreatin monohidrátnak,
· 100%-os a kihasználtsága, nem változik át kreatininre,
· nem köti meg a vizet,
· nem okoz emésztési zavarokat és felfúvódást,
· ideális nőknek és férfiaknak egyaránt.

 

Kreatin-foszfát

Mint ahogy az a nevéből is ered, ez a kreatintipu a kreatin és a foszfát molekula egyesitéséből keletkezik. Sok sportoló azért keresi, mert szerintük a legideálisabb adenozin-trifoszfát forrás és az izomenergia fő szállitója. A száraz izomtömeg növelésére szolgál és nem köti meg a vizet. Épp ellenkezőleg, növeli az erőnlétet, könnyen emészthető és sokak szerint hatékonyabb, mint a monohidrát. A kreatin-foszfátot nem szükséges nagy mennyiségben fogyasztani, elég csak keveset is.

Előnyei:

·  könnyen emészthető és felszivódó,
·  nem köti meg a vizet,
·  nem igényel nagy adagokat.

 

Kre-alkalyn

A kre-alkalyn egy több évig tartó kutatás eredménye, és azzal is jeleskedik, hogy a vizzel való érintkezés során nem alakul át kreatinnné, tehát egy olyan anyaggá, melynek a görcs és hányinger a mellékhatásai. A kutatások szerint a klasszikus kreatinnak kevesebb, mint 7.0 a pH értéke, épp ezért változik át kreatininre, miközben a kre-alkalynnek magasabb, mint 12, és ennek köszönhetően stabilabb ez az anyag és nem alakul át kreatininre. Jobb a kihasználhatósága, bebiztositja a gyorsabb erő- és izomtömeg növekedést, semlegesiti a tejsavat, ami segit a regenerálódás során a jobb teljesitmény eléréséhez.   

Előnyei:

· nem változik át kreatininre,
· 100%-os a kihasználhatósága,
· már az első adag után érezhető a hatása,
· nem igényel telitő fázist, épp ezért sem olyan drága,
· 10- szer erősebb, mint a hagyományos kreatin,
· nem okoz nagy emésztési gondokat és felfúvódást.


Kreatin Malát

A klasszikus kreatin monohidráttal összehasonlitva jobban oldódik a vizben, hatékonyabb az ATP ciklusban, tehát az izomenergia elérésében, megakadályozza az emésztési nehézségeket. Nagy plusznak számit, hogy nem köti meg a vizet, igy hidratál és nem a gyomorban, hanem az izomsejtekben megy végbe az izomnövekedés, ami végülis megszünteti, kizárja a puffadást. 

Előnyei:

· jobb az oldhatósága és felszivódása,
· nem okoz emésztési panaszokat és puffadást,
· növeli a sejttérfogatot,
· kiemelkedően gyorsitja a regenerálódást és csökkenti a fáradtságérzetet az edzés alatt,
· nem köti meg a vizet.

 

Kreatin Piruvát

Ez a kreatintipus a kreatin és a pyruvát kombinációja, amely relativan új és az erőnlét, izomtömeg növelésére szolgál. Ezenkivül növeli a rendelkezésre álló izomenergiát és segiti csökkenti a zsirforrásokat. Ennek a két összetevőnek a kombinálása bebiztositja a szinergikus hatást és a hatékonysága az ötszörösére megnő. 

Előnyei:

· növeli a rendelkezésre álló izomenergiát,
· növeli az össz kreatint a testben,
· nem igényel nagy adagokat,
· hatékony a zsirégetésnél,
· nem okoz puffadást.

 

Magnézium kreatin kelát

A magnézium kreatin kelát, msánéven Kreatin Magnapower egy teljesen új forma, amelyre az Albion Laboratoriesben nyert szabadalmaztatást. Ennél a tipusnál be volt bizonyitva a teljesitmény növelése, az izomenergia növelése és a regeneráció rövidebb időtartama. A kreatin magnézium kelát növeli az izomszövetbe felszivódó kreatint, védi a kreatint a ciklizálódástól, ami nagyobb mennyiségű aktiv formát nyújt. Nem igényel telitő fázist, nem köti meg a vizet és nem okoz felfúvódást. 

Előnyei:

· egyenesen az izomsejtbe szivódik fel,
· nem igénye telitő fázist,
· elég csak kisebb adag is, ráadásul 5-ször kisebb, mint a kreatin monohidrátnál,
· nagy mennyiségű szénhidrát nélkül is hatékony,
· nem köti meg a vizet,
· nem okoz puffadást.

 

Krea-Genic

A krea-genic egy újabb szabadalmaztatott formája a kreatinnak, szállitó rendszerrel, aminek köszönhetően stabil a gyomorban és a vérben is. Jobban felszivódik és tökéletesen állandó az emésztőredszerben, nem modifikálódik át hatástalan kreatininné. A sejtekbe gyorsan bejut, ami biztositja a magasabb ATP termelést, izomenergiát, növeli az izmok teljesitményét és gyorsitja a regenerálódást. A pozitiv eredmények már az első néhány nap után észrevehetőek.

Előnyei:

· jól szivódik fel,
· állandó az emésztőrendszerben,
· nem változik át kreatininre,
· már néhány adag után érezhető a hatása.

 

Kreatin HCL (Koncentrált kreatin hidroklorid)

A legmodernebb kreatin forma, sokszor a "kreatin jövőjének" is nevezik. Ez azért van, mert forradalmi formula, amely azzal ékeskedik, hogy egyenesen extrém a felszivódása, a tudományos kutatások szerint, akár 70%-kal jobb, mint a kreatin monohidrátnak. 

Előnyei:

• kimondottan jó a felszivódóképessége,
• kiválóan oldódik, 59-szer jobban, mint az egyéb formák,
• egyedülálló micro adagolása van,
• nincsenek mellékhatásai, mint a puffadás és nem köti meg a vizet sem.

 

Kreatin nitrát

A kreatín nitrát kb. 10-szer jobban oldódik a vizben, mint a kreatin monohidrát. Ám még egy kutatás sem bizonyitotta azt be, hogy hatékonyabb, mint a kreatin monohidrát. Nagy előnynek számit, hogy segit növelni az oxidok vazodilatációját és maximalizálja a felszivódást az izompumpáláshoz.  

Előnyei:

• kiválóan oldódik a vizben,
• jó a felszivódása,
• tágitja az ereket.

 

Tri-kreatin citrát

Ez a tipus egy teljesen új generációja a kreatinnak. Három kreatin molekula van benne, amelyek egy kreatin-citrát molekulára csatlakoznak, aminek köszönhetően 10-szer nagyobb az oldhatósága a kreatin monohidráttal összehasonlitva. Hogy még jobban megközelitsük a témát, tudományosan is igazolt, hogy a kreatin-citrátból 90% kreatin szivódik fel az izmokba, miközben a monohidrátnál ez 40%. Ez azt jelenti, hogy a kisebb adagolásnál jobb eredményeket érhet el.

Előnyei:

• kiválóan oldódik vizben,
• jó a felszivódása,
• kevesebb emésztési gondot okoz.

 

Ha többet szeretnél megtudni a kreatinról, a kreatin adagolásáról, mellékhatásairól, hogyan működik és mi fog történni veled, ha abbahagyod szedését, olvasd el a Kreatin útmutató a maximális izomtömeg-növeléshez.

elrejteni a leírást
terméket
Tételek 1-23-ig. Össz: 23
1 2
Új
Kreatin Crea7in 300 g - GymBeam + 3 ajándék

5 090,00 Ft

3 390,00 Ft

Új
Kreatin Alkalyn 1500,120 kapsz - Megabol

4 990,00 Ft

2 390,00 Ft

Új
Mega Kre-Alkalin - Scitec Nutrition

5 190,00 Ft - tól

Új
Crea Shot 2.0 - ActivLab

2 890,00 Ft - tól

Új
Kreatin 3-Creatine Malate 250 g - All Nutrition

3 090,00 Ft

2 390,00 Ft

Új
CN3 225 g - Cellucor

Kiárusítva

terméket
Tételek 1-23-ig. Össz: 23
1 2
Kategóriák
Gyártó+
Kiszerelés+
Ízek+
Ár
Ft1833
Ft8749