Italok

A receptjeinkben szereplő italok messze nem hétköznapi italok, amelyek célja kizárólag a folyadékbevitel szükségleteinek kielégítése. Különféle, tápanyagdús összetevőket használunk fel kivételes koktélok, turmixok, fehérjés shake-ek, krémes kávék és karácsonyi italok készítéséhez, mint pl. tojáslikőr vagy a puncs. Válassz kellemes italokat, mint például a turmixok, hiszen nagyon jól működnek kényelmes nasiként vagy reggeliként, amikor úton vagy, és valami gyors és tápláló változatra van szükséged. A különböző összetevők használatának köszönhetően számos receptet készíthetsz, amelyek fogyaszthatók a gluténmentes, laktózmentes, vagy vegán étrendekben is.

Hogyan készítsünk egészséges italt?

Ha az egészséges ital kifejezés szóba kerül, sokan azonnal a turmixra gondolnak. A legnagyobb előnye, hogy mindenki teljes mértékben személyre szabhatja. Az alap jellemzően valamilyen folyadék – akár víz, tej, annak növényi alapú alternatívája vagy gyümölcslé. Ebbe már csak gyümölcsöket vagy zöldségeket kell tenni, hogy megkapjuk az alap ízt, színt adjunk a turmixnak, és tápanyagokkal gazdagítsuk. Ne feledkezzünk meg a fehérjék jelentőségéről sem, hogy jobban telítsenek ezek az italok. A tejtermékek, mint a túró vagy fehérjeporok (akár vegán változatban) ideálisak erre a célra. Végül, érdemes valamilyen egészséges zsírforrást is hozzáadni, mint például a különböző magvak, diófélék, vagy dióvajak, hogy teljes legyen a turmix. Turmixolj össze mindent úgy, hogy tökéletesen krémes legyen az állag, és a turmix már kész is, hogy napközben bármikor fogyaszthasd. Ha kíváncsi vagy a tökéletes turmixreceptre lépésről lépésre, „Hogyan készítsünk egészséges és tápláló smoothie-t – lépésről lépésre” című cikkünkben szuper tippeket találsz.

Ezen kívül, a finom italok, mint például a forró csokoládé vagy a népszerű őszi pumpkin spice latte, is hasonló módon készíthetők el. Ha pedig nyári partit tervezel, mindenképpen kísérletezz néhány fantasztikus alkoholmentes italreceptünkkel.

Mutass többet Mutass kevesebbet

Fitness recept: vegán pohár házi kesu joghurttal

Kezdd helyesen a napot! Például egy gyors és egyszerű reggelivel egy vegán pohár formájában, amely élő kultúrákkal teli kesu joghurtot, egy adag rostot és fehérjét is tartalmaz a fehérjés zabkásának köszönhetően. Az ízélményen kívül a védekezőképességet is támogatjátok, így dupla az öröm. Mire várunk még? Kezdjünk bele!

Olvass tovább >