Fitness recept: Tortilla wrap tofuval és mézes-mustáros szósszal

Fitness recept: Tortilla wrap tofuval és mézes-mustáros szósszal

Hirtelen éhes lettél? Akkor imádni fogod a mai receptünket. Legnagyobb előnye az elkészítésében rejlik. Tíz percnél többet nem töltesz majd a konyhában az étel elkészítése közben. A tortilla, a tofu és a zöldségek tökéletesen kiegészítik a finom, mézes-mustáros szószt. A receptben nem fogsz találni húst, így nagyszerű vegetáriánusoknak vagy bárkinek, aki csökkenteni próbálja a húsfogyasztást bármilyen okból kifolyólag is.

Hozzávalók:

Tortilla wrap tofuval és mézes-mustáros szósszal - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Szűrd le a tofu levét és itasd fel a felesleges vizet egy papírtörlővel. Vágd fel a tofut csíkokra és ízlés szerint fűszerezd meg.

Tortilla wrap tofuval és mézes-mustáros szósszal - fűszerezett tofu

Olaj spray-vel fújj be egy serpenyőt és melegítsd fel, majd süsd meg a tofut minden oldalán, míg aranybarnává nem sül. Eközben készítsd el a zöldségeket. Ha nincs fogyasztásra kész salátád, akkor vágd fel a salátát kisebb darabokra és a répát vékony csíkokra. Vágd fel apróra a meghámozott hagymát is. Keverd össze a zöldségeket egy tálban, hogy összekeveredjenek az ízek. Egy serpenyőben megmelegítheted a tortillát, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Töltsd meg az elkészített zöldségekkel, a tofuval és ízesítsd az öntettel. Még tehetsz rá szezámmagot is.

Tortilla wrap tofuval és mézes-mustáros szósszal - töltött tortilla

Végül tekerd fel és tálald. Akár munkába is viheted, így gyors és kényelmes ebéded lesz.

Tortilla wrap tofuval és mézes-mustáros szósszal
Tápérték1 adag (összesen 3 adag)
Energia313 kcal
Fehérje14,5 g
Szénhidrát43 g
Zsír8,5 g
Rost3,5 g

Ha egy gyors és tartalmas ebédet keresel, akkor ez a tofus tortilla nem okoz majd csalódást. Mivel a hús helyett tofut használtunk, az ételt vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.

Bátran oszd meg velünk a közösségi média oldalain, amit készítettél és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük