Gluténmentes

A gluténmentes recepteket azoknak gyűjtöttük, akik bármilyen okból, de kerülik a glutén fogyasztását. Ha gluténmentes étrendet szeretnél követni, a kínálatunkban megtalálható számos termék, valamint receptjeink segítségével ízletes reggeliket, nasikat, főételeket és desszerteket készíthetsz.

Hogy elkerüld a glutént az ételeidben, a hagyományos búzalisztet kiválthatod különféle maglisztekkel (például mandula, dió-, mogyoró vagy kókuszliszttel), de használhatsz rizs-, banán, hajdina-, lenmag-, tápióka vagy zablisztet is, amelyek szintén nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek a változatok ízükben és tápértékükben is eltérnek, így felhasználásukkal számtalan csábító desszertet készíthetsz el, köztük a sütés nélküli mini epres sajttortával, a créme brulée-vel, a vajkaramellával vagy a kekszgolyóval.

Milyen fogások készíthetők gluténmentesen?

Hogy gluténmentes fogásokat készíthess, el kell hagynod minden olyan gabonafélét, amely természetes módon glutént tartalmaz. Az ideális szénhidrátforrások közé tartozik a rizs, az édesburgonya, a burgonya, a hüvelyesek, a hüvelyesekből (borsóból vagy lencséből) készült tésztafélék, a quinoa és a tápióka. A legjobb fehérjeforrások a tojás, a tonhal, a lazac, a csirkemell, a tofu, a tempeh, a szejtán és más, fehérjében gazdag élelmiszerek. Nem feledkezhetünk meg a zöldségekről és zsírokról sem, amelyek természetes módon megtalálhatók egyes húsfélékben, vagy étrendünkhöz adhatók olajok, magvak és magvajak formájában.

Ha gluténmentes főfogások elkészítése is érdekel, próbáld ki a pásztorpitét, a fehérjés tésztát gombamártással vagy a szejtánfalatkákat rizzsel. A különféle levesekkel, például a currys csicseriborsó-levessel vagy a krémes lencselevessel is megéri tenni egy próbát. Számos reggeliötletet is kínálunk – élvezd a mézeskalácsos zabkását, a zabpalacsintát vagy a tojásos muffint.

Mutass többet Mutass kevesebbet