Levesek

A leves tálalható a főétel előtt vagy magában is, mint koplex ebéd vagy vacsora. Ilyenkor növelni kell az adagok méretét, és úgy kell kiválogatni a hozzávalókat, hogy tartalmazza az összes makrotápanyagot.

Milyen hozzávalókból készítsünk levest?

Kétségtelen, hogy a levesek királya a húsleves. Magában is kiváló, de más levesek vagy mártások alapjául is használható. Ráadásul gyakorlatilag bármilyen húsból vagy zöldségből elkészíthető. Ha szereted az ázsiai konyhát, akkor valószínűleg értékelni fogod a kiadós rament. De akkor sem járhatsz rosszul, ha úgy döntesz, hogy zöldséglevest készítesz. Mit szólnál egy sütőtök- vagy paradicsomleveshez, vagy ha egyszerre többféle zöldséget kevernél? Ha atán a kész levest leturmixolod, és egy kis tejszínt adsz hozzá, tökéletes zöldségkrémlevest kapsz.

A hüvelyesekből készült levesek, például lencse, bab borsó, vagy csicseriborsó szintén kiváló választásnak bizonyulnak. Fehérjében és rostban gazdagok, így nagyon laktatóak. Ha kenyérrel vagy tojással is kiegészítjük, remek főétel vagy vacsora készíthető belőlük. És ha nem félsz kísérletezni, készíts egy hideg paradicsomlevest gazpacho formájában.

Mutass többet Mutass kevesebbet

Fitness recept: krémes lencseleves

A hüvelyeseknek köszönhetően ez a krémes lencseleves egy tápláló étel, amellyel garantáltan jól fogsz lakni. A fokhagyma, a gyömbér és a többi fűszer rendkívüli ízélményt nyújtanak, amelyet még a vegánok is imádni fognak.

Olvass tovább >