Laktózmentes

Laktózmentes receptjeinket azoknak gyűjtöttük, akik valamilyen oknál fogva kerülik a tej és a tejtermékek fogyasztását. Ez az ok lehet laktózérzékenység, tehéntejfehérje-allergia, de akár vallási vagy etikai döntés is. Akármi is az indokod, számos olyan termékünk és receptünk van, amelyek segítségével finom reggeliket, nasikat, főfogásokat és desszerteket készíthetsz.

Számos lehetséges megoldás van, ha a receptekben ki akarod váltani a tejet és a tejtermékeket. A leggyakrabban használt helyettesítők a növényi alapú termékek – tehéntej helyett jó választás lehet a zab-, rizs-, kókusz-, szója vagy kesudiótej. Ezek a készítmények eltérő ízzel és tápértékekkel rendelkeznek, így mindenki kiválaszthatja azt, amelyek a legszimpatikusabb számára.

Főételként halból, húsból vagy ezek növényi alapú helyettesítőiből készült fogások közül választhatsz. Ide tartoznak az olasz konyha kedvencei, például a lasagne és a spagetti, valamint más tésztaételek, de sok főételreceptünknek van ázsiai vagy mexikói hangulata.

 Számos laktózmentes receptet találhatsz emellett desszertek készítéséhez, amelyek a vegán vagy a low-carb kategóriában is helyet kaphatnak. Ezek közé tartoznak a csodás kávédesszertek, vagy azok a finomságok, amelyeket délutáni harapnivalóként élvezhetsz. Növényi alapú tej és tejtermékek, valamint vegán fehérjepor felhasználásával ráadásul laktózmentes reggelit is varázsolhatsz az asztalra. Sok esetben nem is lesz szükséged más alapanyagra.

Mutass többet Mutass kevesebbet