Fitness recept: Zamatos fahéjas-almás pite

Fitness recept: Zamatos fahéjas-almás pite

Amikor almás desszertekről esik szó, Közép-Európában a legtöbb ember azonnal az almás rétesre gondol. Azonban nem ez az egyetlen almás csemege, amit megsüthetsz otthon. Próbáld ki ezt a zamatos almás pitét, amit reggeliként, snackként vagy a délutáni kávé utáni desszertként is elfogyaszthatsz. Nagyon könnyű elkészíteni. A legnehezebb része az, hogy meg kell várnod, amíg kihűl. Ezután fel is szolgálhatod és már csak annyi a teendőd, hogy élvezd az omlós tészta és a lágy almás és fahéjas töltelék tökéletes kombinációját.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 40 g xylitol
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál víz
  • fél citrom leve
Zamatos fahéjas-almás pite - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Egy nagy tálban kezdd el a tésztát készíteni. Először keverd össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a nádcukrot és a sót. Majd add hozzá a tojásokat, a kókuszolajat, a mogyoróvajat és hideg vizet. Készíts egy lágy, nem ragadós tésztát. Tedd félre és hagyd pihenni.

Közben kezdd el készíteni a tölteléket. Hámozd meg az almát, vágd fel darabokra és tedd egy edénybe. Add hozzá a fahéjat, a xylitolt, a kukoricakeményítőt, a vizet és a citromlevet. Főzd lassú tűzön 10 percig, míg az almák meg nem puhulnak. Hagyd kihűlni a tölteléket.

Zamatos fahéjas-almás pite - Elkészítése

Jöhet ismét a tészta. Válaszd ketté (az egyik legyen kicsit kisebb). Mindkettőt nyújtsd körformájúra. Egy tortaformát (mi 20 cm átmérőjűt használtunk) fújj be olaj spray-vel. Fedd be a forma alját és oldalát a nagyobb darab tésztával. Ha kilóg a formából a tészta, akkor vágd le és tedd azokra a helyekre, ahol vékonyabb a tészta. Majd öntsd bele az almakeveréket és fedd be a másik tésztadarabbal. Ahol a tészta széle összeér a tetejénél, ott nyomd össze az ujjaiddal. Majd simítsd ki a tetejét a tenyereddel. Be is nedvesítheted a kezed előtte, így a tészta nem fog ráragadni. Pár helyen szurkáld meg a tésztát egy villával, hogy majd levegőt kapjon és ne puffadjon fel a tészta. Süsd meg aranybarnára 180 fokos sütőben körülbelül 40 percig. Majd vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni és készen is van.

Tápérték1 szelet (összesen 10 szelet)
Energia234 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát31g
Zsír8 g
Rost7 g

Ha szereted az őszi, almás desszerteket, akkor imádni fogod ezt az egyszerű süteményt a puha allágával és az alma és a fahéj tökéletes kombinációjával.

Bátran oszd meg a közösségi média oldalain, amit készítettél és jelöld be a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük