Reggelik

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, és nem meglepő, hogy valami olyasmit szeretnél enni, amely az ízlelőbimbóidat is kényezteti, jóllaksz tőle, és energiát ad akár az edzéshez, akár egy új munkanaphoz. A kiegyensúlyozott reggelinek minden makrotápanyagot – szénhidrátokat, fehérjét és zsírokat – tartalmaznia kell. Ez könnyen megvalósítható édes és sós reggeli változatokkal egyaránt, még akkor is, ha vegán, gluténmentes vagy laktózmentes étrendet követsz.

Hogyan készítsünk egészséges édes reggelit?

Ha édes és egészséges reggeliről van szó, sokaknak a zabkása jut eszébe, számtalan változatban. Azonban ugyanazt az ételt enni körbe-körbe elég unalmas lehet. Akkor mi mást ehetsz reggelire? Próbálj sütni vagy főzni valami finomat egy másik gabonaféle felhasználásával. Ideális reggeli lehetőségek közé tartozik a házi granola vagy a pihe-puha banánkenyér is.

Az amerikai és a klasszikus palacsinta is remek alternatíva lehet, amelyet dzsemmel vagy mogyoróvajjal lehet megkoronázni. Ha fehérjeport adsz hozzá a tésztához, azzal a fehérjebeviteli szükségleted is kiegészítheted. A desszerteket sem kell elkerülnöd reggelente, ha tudod, hogyan készítsd el őket megfelelően. Mit szólnál egy fehérjével teli sajttortához, túrókrémes pitéhez vagy chiapudinghoz? Ha kevés az időd, egy smoothie is kiváló választás lehet. Mindig jó ötlet valami édességgel kezdeni a napot.

Hogyan készítsünk egészséges sós reggelit?

A sós reggelikhez a tojás a legmegfelelőbb alapanyag, mivel számtalan módon elkészíthető. Legyél egy kicsit kreatívabb, és cseréld le a rántottát vagy a tükörtojást valami ötletesebbre. Fantasztikus választás lehet a spenótos omlett, amely gyönyörű zöld színével és finom ízével ragad magával. A tojást egyedi módon, muffin formájában is elkészítheted, amely pihe-puha, szaftos, és szó szerint elolvad a szádban. Ha aztán tonhallal kombinálod őket, könnyedén fehérjedús reggelit készíthetsz.

Ha pedig a tojást és a zabkását egyaránt kedveled, sós változatot is készíthetsz, amelyet buggyantott tojással díszíthetsz. Ha azonban vegán vagy, és a tojásalapú reggeli nem a te világod, van egy receptünk tofuval készült vegán „tojásrántottához”. Különböző szendvicskrémekkel is kényeztetheted magad.

Mutass többet Mutass kevesebbet

Fitness recept: Fahéjas gofri

Te is imádod, amikor valami fahéjas finomságot készítesz, és az egész konyha illatfelhőben úszik? Ezzel a gofrival pontosan ezt fogod elérni. És ha a tetejére agávészirupot csorgatsz, kész is van a tökéletes édes reggeli.

Olvass tovább >