Karácsonyi

Karácsonyi receptek mindazok számára, akik ebben a varázslatos évszakban valami finomsággal szeretnének előállni. A különböző édes golyók, amelyek jellemzően könnyen elkészíthetők, tökéletesen mutatnak majd a tálcán az ünnepi ünnepek alatt. Gyakran sütésre sincs szükség, ami leegyszerűsíti az egész folyamatot. Ezeket a recepteket tehát a nyers desszertek minden rajongója garantáltan imádni fogja. Fantasztikus kapukat nyitnak a különféle karácsonyi sütemények, például a banánnal, kókusszal vagy mandulával ízesítetve. És akkor sem járhatsz rosszul, ha úgy döntesz, hogy egy karácsonyi ízesítésű és illatú finom zabkásával kényezteted magad.

A karácsonyi ünnepek alatt az édes finomságok mellett a tipikus italok, mint például tojáslikőr vagy a puncs elengedhetetlenek. Azért, hogy frissnek érezd magad a fogyasztásuk után, elkészítettük alkoholmentes változataikat, amelyek tényleg bármikor fogyaszthatók.

Hogyan készítsünk egészséges karácsonyi finomságokat?

Nincs szükség arra, hogy a karácsonyi finomságok alapját felesleges cukorral és zsírokkal nehezítsük. Arra törekszünk, hogy könnyebb változatokat készítsünk, kiegyensúlyozott makrotápanyagtartalommal. Ezért a cukor- és kalóriatartalom csökkentése érdekében beépítjük a tésztareceptekbe a teljes kiőrlésű lisztet, fehérjeporokat a hozzáadott fehérjét, és a különböző édesítőszereket. Nagyon szeretünk dióféléket vagy dióvajakat használni, hogy hozzáadjuk a desszertekhez az eredeti karácsonyi hangulatot. Az ilyen finomságok gyakran jól beilleszthetők az alacsony szénhidráttartalmú étrendekbe. És persze nem feledkezhetünk meg a fahéjról és más fűszerekről sem, amelyek igazi karácsonyi hangulatot varázsolnak az otthonunkba.

Mutass többet Mutass kevesebbet

Fitness recept: Fahéjas sajttorta

Imádjuk a sajttortát. Ezt a receptet pedig még jobban imádjuk, mert az íz és az illat a karácsonyt idézi – mindez a fahéjnak és a limitált kiadású, fahéjas tekercs ízesítésű kesuvajnak köszönhető. Ki tudna ennek ellenállni?

Olvass tovább >