Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Szárított hús

Szárított hús

Szárított hús

Szárított hús -  kiváló és könnyű snack, amely tele van energiával és fehérjével. A nap folyamán bármikor fogyasztható. Ha beiktatjátok az étrendetekbe a szárított húst és ezt még egy kis mozgással is párosítjátok a friss levegőn, akkor az immunrendszereteket is megerősítitek. Lényegében nagyon sok előnyt kínál egy kis darab termékben, mivel 25g szárított hús kb. 60g nyers húsnak felel meg.

Mutass többet

A szárított hús előnyei:

 • gazdag fehérje forrás
 • alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma
 • a nap folyamán biztosítja a szükséges energiát
 • gluténmentes verzióban is előfordul, vagy csak nagyon csekély mennyiségű gluténnal
 • a nap bármely részében fogyasztható
 • nem igényel különösebb tárolást
 • magas az élettartama

 

A hús típusa szerinti szárított húsok

A szárított csirkehús a leggyakrabban csirkemellből készül. Különösen népszerű a magas fehérjetartalmának és alacsony zsírtartalmának köszönhetően. Az íze nagyon hasonlít a pulykahúshoz.

A szárított marhahús a szárított húsok legnépszerűbb és legelterjedtebb típusa. Az ízesítésnek és elkészítésnek széles skáláját kínálja. Szárított formában koncentrált és erősebb íze van. Otthon is elkészíthető, ám ez elég időigényes. A feldolgozás szerint két fő típust különböztetünk meg, és az a jerky és a biltong. 

szárított sertéshús nem a legmegfelelőbb erre a célra, épp ezért is találunk a szárított sertéshúsból sokkal kevesebbet a piacon. Ám sokkal lágyabb az íze, mint a marhahúsnak. Az elkészítésénél először megszabadulnak a zsírtól és csak azután jön a feldolgozás. 

szárított pulykahús a szárított hús könnyen emészthető és diétás változata. Főleg azok kedvelik, akik nem fogyasztanak vöröshúst.

A feldolgozás alapján készült szárított húsok

A Biltong-nak nagyon széleskörű a feldolgozása, amelynél a szárított hús néhány órán keresztül szárad. Először egészben szárad, majd felszeletelve, amely megadja a kellő ízt. Végezetül forró ecetes vízbe van belemártva, hogy megakadályozzák az elpenészesedés. A Biltong főleg szeletek és rudacskák formájában lelhető fel. A marhahús biltongok olyan aminosavakban gazdagok, mint a leucin, az izoleucin és a valin. 

A helyesen elkészített Jerkyt onnan ismeritek meg, hogy száraz, kemény és kicsit rágós. Legtöbbször sót és fűszereket tartalmaz. Majdnem minden húst fel lehet dolgozni a Jerky szerint, de a legnépszerűbbek a marhahús, a pulykahús vagy a bárányhús. A Jerky szeletek nem több, mint 0,5 cm vastagok, 1-2 cm szélesek és 15-20 cm hosszúak. 

A Pastirma feldolgozási típus időigényes és az elkészítése akár néhány hetet is igénybe vesz. Ez a fajta szárított hús felnőtt állatokbó készül. Az egész folyamat után a húst egy 3-5 mm vastag réteggel vonják be, ún. cemennel. Ez fokhagymát, piros erőspaprikát, mustármagokat és vizet tartalmaz. 

 

Ízesítés szerinti szárított húsok

Az elkészítés módja és feldolgozása szerint a gyártók a szárított húst különböző ízekkel láthatják el, így minden vásárló ízlelőbimbóinak eleget tehetnek. Ízesítés szerint a következőre oszthatjuk fel a szárított húsokat: 

Az ízesített hús elkészítéséhez különböző típusú pácokat használnak, amelybe a húst több órára beáztatják, aminek köszönhetően jellegzetes íze lesz és csak ezután szárítják. Pikánsabb és kevésbé pikáns húsok közül is választhatunk. A legismertebb pác amit használni szoktak a peri-peri.

A természetes szárított hús leggyakrabban csak sóval és fekete borssal van bevonva. Ennek köszönhetően érezhető a hús lágyabb és intenzívebb íze. 

A füstölt vagy a smoked hús füstölésnek van kitéve, ami leggyakrabban olyan forrásból ered, ahol fával füstölnek, és ez a forrás melegítődik. Ezzel emelik a füstölést, ami még intenzívebbé teszi a hús ízét. 


A szárítás típusa szerinti szárított húsok

A napon szárított hús

A napon való szárítás egy hagyományos szárítási eljárás. Ez egy olyan eljárás, amelynél a közvetlen napfény és a levegő természetes légáramlása lép hatásba. A húst be lehet áztatni sós oldatba, amely megelőzésként szolgál a rovarok és a baktériumok terjedése ellen.  

 

Szoláris szárítás

Ez az eljárás egy zárt rendszer, amely higiénikusabb, mivel nincs kitéve negatív hatásoknak a külső környezetből. A szoláris szárítást főleg kereskedelmi célokra használják fel. A napon való szárítástól eltérően, a szoláris szárítás a napenergia felgyülemlését jelenti és a levegő melegítését napkollektorok segítségével speciális szárításra alkalmas helyiségekben.

elrejt
Vásárlási beállítások
Category
Gyártó
Csomagolás (g)
Ízesítés
Extrák
Állag
Összetétel
Termékcímkék
Ár
Ár - tól - to
Szűrés
  • Vegetáriánus (1)
  • Vegán (9)
  • Gluténmentes (9)
  • Laktózmentes (9)
  • BIO (9)
  • GMO mentes (3)
  • Mesterséges édesítő mentes (9)
  • Műanyag csomagolás mentes (9)
  • Aszpartám mentes (9)

9 termékek

Nem találod, amit keresel? Lépj velünk kapcsolatba.