Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

EAA

EAA

EAA az egészség fenntartásához szükséges esszenciális aminosavak (angolul essential amino acids), azonban a szervezetünk nem képes őket előállítani, ezért étkezéssel vagy étrendkiegészítőkkel szükséges bevinni. Az EAA közé 9 aminosav tartozik, amelyek a hisztidin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofán és BCAA, konkrétan a leucin, izoleucin és valin.

Mutass többet

Mindegyik fontos szerepet játszik az emberi szervezet számára:

Hisztidin - megkönnyíti a növekedést, a vérsejtek képződését és a szövetek regenerálását. A test hisztaminná alakítja, amely nélkülözhetetlen az immunitáshoz, a reprodukciós egészséghez és az emésztéshez.

Lizin - kulcsszerepet játszik az izom építése, a csontok keménységének megőrzése és a sérulás utáni regeneráció során. Szabályozza a hormonok, az ellenanyagok és az enzimek termelését a testben, de az immunműködéshez és a kollagéntermeléshez is szükséges.

Metionin - a ciszteinnel együtt fontos a bőr és a haj egészsége szempontjából. Segít megőrizni a körmök keménységét, valamint hozzájárul a szelén és a cink megfelelő felszívódásához is.

Fenilalanin - segít a testnek más aminosavakat, fehérjéket és enzimeket felhasználni. A testben tirozinná alakul át, amely nélkülözhetetlen a megfelelő agyműködéshez. A dopamin, az epinefrin és a norepinefrin prekurzora.

Treonin - nélkülözhetetlen az egészséges bőrhöz és fogakhoz, segít a zsírok anyagcseréjénél és hasznos lehet az emésztési zavarokkal, szorongással és enyhe depresszióval küzdő emberek számára is.


Triptofán - elengedhetetlen a csecsemők megfelelő növekedéséhez. Szerotonin és melatonin is a triptofánból alakul ki. A szerotonin, akárcsak a melatonin, nemcsak az alvást szabályozza, de az étvágyat, a hangulatot és a fájdalmat is.

Leucin - fontos a fehérjeszintézis során, egyúttal pedig támogatja az izmok és a csontok növekedését és regenerációját. Szabályozza a vércukorszintet, támogatja a sebek behegedését és a növekedési hormon termelését.

Izoleucin - segíti a sebek gyógyulását, támogatja az immunitását és szabályozza a vércukorszintet.

Valin - nem csak a mentális egészség és emocionális nyugalom szempontjából fontos, hanem az izmok növekedését és regenerálódását is támogatja.Ha szeretnétek többet megtudni az EAA-ról, olvassátok el a cikkünket: Az EAA esszenciális aminosavak hatásai, forrásai és adagolása.

elrejt
Vásárlási beállítások
Category
  Gyártó
  Ízesítés
  Csomagolás (g)
  Csomagolás (ml)
   Tabletta
    Szín
     Kapszula
      Anyag
       Állag
       Összetétel
       Méret
        Fehérje feldolgozás módja
         Fehérje forrás
          Termékcímkék
          Ár
          Ár - tól - to
          Szűrés
           • Vegetáriánus (5)
           • Vegán (2)
           • Gluténmentes (6)
           • Laktózmentes (5)
           • Bio (6)
           • GMO mentes (3)
           • Mesterséges édesítő mentes (1)
           • Műanyag csomagolás mentes (1)
           • Aszpartám mentes (6)
          1. EAA - GymBeam
           Rating:
           92% (38)
           Akciós ár 3 490 Ft
          2. EAA Mega Strong Powder – Nutrend
           Rating:
           0% (0)
           Akciós ár 11 790 Ft
          3. EAA - Bodylab
           Rating:
           0% (0)
           Akciós ár 6 990 Ft
          4. EAA - OstroVit
           Rating:
           0% (0)
           Akciós ár 4 690 Ft
          5. EAA Xtra - ActivLab
           Rating:
           0% (0)
           Akciós ár 5 890 Ft

          6 termékek