Fitness kalkulátorok

A fitneszkalkulátorok egy olyan egyszerű online kategória, amelyek segítenek kiszámítani a konkrét fitneszcélok eléréséhez szükséges adatokat. Az energiabevitel és makrotápanyag számológéppel könnyű kiszámítani az ajánlott napi kalória- és makrotápanyag-bevitelt (fehérje, szénhidrát, zsír) annak alapján, hogy fogyás, izomnövekedés vagy az optimális testsúly fenntartása a célod. Ez a kalóriaszámológép nemcsak a magasságodat és a testsúlyodat veszi figyelembe, hanem a mozgást és az életmódodat is. Ezáltal személyre szabott értékeket biztosít az energiabevitelre és a makrotápanyagokra vonatkozóan, és jó kiindulópont a céljaid eléréséhez vezető úton.

Aki azt szeretmé kiszámolni, hogy mennyi kalóriát éget el nyugalmi állapotban, annak hasznos lehet az alapanyagcsere-számológép (BMR) kalkulátor. Ha az eredményt megszorzod a fizikai aktivitási együtthatóval, akkor meg tudod becsülni a napi energiafelhasználásod hozzávetőleges értékét.

Hasznos segítség a testtömegindex (BMI) kalkulátor is. A testsúly és testmagasság alapján megállapítja, hogy a sovány, a normál súlyú, a túlsúlyos vagy az elhízott kategóriába tartozol. A BMI-nek, vagyis a testtömegindexnek azonban megvannak a maga korlátai. A nagyobb izomtömeggel rendelkező sportolók esetében például előfordulhat, hogy nem szolgáltat megfelelő adatokat. A többség számára mégis hasznos információkat nyújt, amelyeket az életmóddal kapcsolatban érdemes figyelembe venni. Ezek alapján már elindulhatsz az egészséges testsúly fenntartása felé vezető úton.

Ha érdekenek a különböző, online eszközökkel kiszámítható egészségügyi adatok, mindenképpen adj egy esélyt fitneszkalkulátorainknak.

Mutass többet Mutass kevesebbet

Online BMI számológép

Ismered a BMI-det? Számítsd ki a testtömegindexed, és tudd meg, hogy sovány, egészséges testsúlyú, túlsúlyos vagy elhízott vagy-e. Megtudhatsz továbbá néhány egészségügyi kockázatot a BMI alapján.

Olvass tovább >