Különleges italok

Különleges italok - olyan italok, amelyek gyümölcsből, zöldségből vagy gyökérből készülnek és energia-, vitamin-, ásványianyag-, valamint antioxidánsforrásként szolgálnak. Hatásuk, ízük és állaguk a gyümölcs vagy zöldség feldolgozásának módjától függ. A legismertebbek közé a 100% levek, az úgynevezett friss levek, dzsúszok, nektárok, gyümölcsitalok, smoothie-k, vitaminvizek és egészséges shotok tartoznak.

A levek közti különbségek pontosan körülhatároltak és minőségi szabványok alá esnek. 

 1. A 100% gyümölcs- vagy zöldséglé egy vagy több termésből készül, nem tartalmaz tartósítószereket, hozzáadott cukrot és színezékeket. Rövidebb a szavatossági  ideje és hűtve szolgálják fel. Többnyire préseléssel vagy facsarással készül. 

 2. A sűrítményből készült gyümölcslé a sűrített gyümölcslé vízzel való hígításával jön létre. Nem tartalmaz tartósítószereket, színezéket, sem hozzáadott cukrot, viszont vitaminokkal és ásványi anyagokkal szokták dúsítani. Ezt a lé típust általában dzsúsznak is szoktuk nevezni.

 3. Nektárnak azt a vízzel hígított gyümölcslevet tartjuk, amelyhez cukrot vagy mézet adnak hozzá, a termék tömegéhez mérve azonban maximum 20% arányban. Többnyire olyan gyümölcsökből és zöldségekből készül, amely túl sok gyümölcssavat vagy pépet tartalmaz, mint például a banán, a ribizli vagy a meggy. Nem található benne hozzáadott színezék, sem tartósítószerek. 

 4. Legkisebb mértékben a gyümölcsital tartalmaz gyümölcsöt vagy zöldséget, mégpedig kevesebb mint 25%-ot. A gyártók cukrot, édesítőszereket, színezékeket, tartósítószereket és mesterséges aromákat is hozzáadhatnak. Ebből az okból az a lé típus a legkevésbé ajánlott.

       

A levek terén az utóbbi időben divatossá váltak az egészséges shotok, mint például a Ginger Shot és a Turmeric Shot. Erősen koncentrált, gyökerekből, zöldségekből vagy gyümölcsökből készült levekről van szó. Gyors segítségnek tartják az immunitás megerősítésére és az egészség támogatására. Többnyire friss gyömbér-, kurkuma-, citrom- és narancslevet tartalmaznak, Cayenne-borssal vagy kókuszvízzel dúsítva. Kis adagban fogyasztják, amely azonban rengeteg termés jótékony hatását rejti magában. 

              

A shotokat hideg sajtolással, vagyis cold press technológiával gyártják. A hidraulikus sajtoló és magas nyomás használatával nem keletkezik hő a shot gyártása során, ezért a lé megőrzi a tápanyagokat, a természetes ízét és színét is. A végterméket tiszta összetétel jellemzi, tartósítószerek és színezékek használata nélkül. A magas koncentráció miatt a gyökerekből készült shotok íze erős, akár enyhén csípős is lehet, ezért a gyártók mézet vagy agávé szirupot adnak hozzá, hogy enyhítsék azt. 

             

A lé ideális választás azok számára, akiknek nincs idejük elég gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Egészséges snackként is szolgálnak, amelyet mindig mindenhová magunkkal vihetünk. A csomagolt levek praktikusak az utazásokra, munkába vagy iskolába. Választás során azonban ne felejtsük el megnézni a termék összetételét a címkéjén, amely egyből elárulja nekünk a lé típusát és előnyeit is. Szenteljünk figyelmet a szénhidrát és a cukor mennyiségnek is, amelyek természetes módon megtalálhatók a levekben, ám növelik a bevitt kalóriát is. Ennek ellenére a levekkel egészséges módszerrel fogyaszthatunk 5 adag gyümölcsöt és zöldséget naponta.

                  

Levek előnyei:

 • vitamin-, ásványianyag- és antioxidánsforrások
 • az energia pótlására szolgálnak napközben
 • egészséges snackek
 • segítenek hidratálni a testet
 • gyümölcs, zöldség vagy gyökerek lédús ízével rendelkeznek

Show more

8 Tétel

per page
Növekvő sorrendbe
Gyártó
 1. GymBeam (4)
 2. VanaVita (2)
 3. ActivLab (1)
 4. DR. GOERG (1)
Ízesítés
 1. ízesítetlen (4)
 2. matcha (1)
Csomagolás (ml)
 1. 9 x 50 ml (3)
 2. 24 x 60 ml (2)
 3. 50 ml (2)
 4. 60 ml (2)
 5. 330 ml (1)
 6. 80 ml (1)
 7. 12 x 80 ml (1)
 8. 12 x 330 ml (1)
Extrák
 1. No (1)
Állag
 1. Folyadék (7)
 2. Kapszula (1)
Összetétel
 1. Keverék (7)
 2. Tiszta forma (1)
Termékcímkék
 1. BIO (2)
 2. Vegan (2)
Price
Szűrés
Vegetáriánus (8)
Vegán (4)
Gluténmentes (8)
Laktózmentes (8)
BIO (3)
GMO mentes (8)
Mesterséges édesítő mentes (6)
Műanyag csomagolás mentes (4)
Aszpartám mentes (8)
 1. Ginger Shot - GymBeam
  Ginger Shot - GymBeam
  99%
  99% (132)
  790Ft
 2. Ginger & Turmeric Shot - GymBeam
  Ginger & Turmeric Shot - GymBeam
  100%
  100% (65)
  5990 Ft
 3. Ginger & Sea Buckthorn Shot - GymBeam
 4. Bio Ginger shot with matcha - VanaVita
  Bio Ginger shot Matcha - VanaVita
  100%
  100% (20)
  790Ft
 5. Immunity Support Package - GymBeam
  Immunity Support Package – GymBeam
  100%
  100% (7)
  26490 Ft
 6. Bio Mango Shot chilli&turmeric - VanaVita
  Bio Mango Shot Chili&Kurkuma - VanaVita
  100%
  100% (18)
  790Ft
 7. De Luxe Beet Shot - ActivLab
 8. PREMIUM BIO Coconut Water - DR. GOERG
  Nincs raktáron
  Premium BIO Kókuszvíz - DR. GOERG
  100%
  100% (1)

8 Tétel