Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Különleges italok

Különleges italok

Különleges italok - olyan italok, amelyek gyümölcsből, zöldségből vagy gyökérből készülnek és energia-, vitamin-, ásványianyag-, valamint antioxidánsforrásként szolgálnak. Hatásuk, ízük és állaguk a gyümölcs vagy zöldség feldolgozásának módjától függ. A legismertebbek közé a 100% levek, az úgynevezett friss levek, dzsúszok, nektárok, gyümölcsitalok, smoothie-k, vitaminvizek és egészséges shotok tartoznak.

Mutass többet

A levek közti különbségek pontosan körülhatároltak és minőségi szabványok alá esnek. 

 1. A 100% gyümölcs- vagy zöldséglé egy vagy több termésből készül, nem tartalmaz tartósítószereket, hozzáadott cukrot és színezékeket. Rövidebb a szavatossági  ideje és hűtve szolgálják fel. Többnyire préseléssel vagy facsarással készül. 

 2. A sűrítményből készült gyümölcslé a sűrített gyümölcslé vízzel való hígításával jön létre. Nem tartalmaz tartósítószereket, színezéket, sem hozzáadott cukrot, viszont vitaminokkal és ásványi anyagokkal szokták dúsítani. Ezt a lé típust általában dzsúsznak is szoktuk nevezni.

 3. Nektárnak azt a vízzel hígított gyümölcslevet tartjuk, amelyhez cukrot vagy mézet adnak hozzá, a termék tömegéhez mérve azonban maximum 20% arányban. Többnyire olyan gyümölcsökből és zöldségekből készül, amely túl sok gyümölcssavat vagy pépet tartalmaz, mint például a banán, a ribizli vagy a meggy. Nem található benne hozzáadott színezék, sem tartósítószerek. 

 4. Legkisebb mértékben a gyümölcsital tartalmaz gyümölcsöt vagy zöldséget, mégpedig kevesebb mint 25%-ot. A gyártók cukrot, édesítőszereket, színezékeket, tartósítószereket és mesterséges aromákat is hozzáadhatnak. Ebből az okból az a lé típus a legkevésbé ajánlott.

       

A levek terén az utóbbi időben divatossá váltak az egészséges shotok, mint például a Ginger Shot és a Turmeric Shot. Erősen koncentrált, gyökerekből, zöldségekből vagy gyümölcsökből készült levekről van szó. Gyors segítségnek tartják az immunitás megerősítésére és az egészség támogatására. Többnyire friss gyömbér-, kurkuma-, citrom- és narancslevet tartalmaznak, Cayenne-borssal vagy kókuszvízzel dúsítva. Kis adagban fogyasztják, amely azonban rengeteg termés jótékony hatását rejti magában. 

              

A shotokat hideg sajtolással, vagyis cold press technológiával gyártják. A hidraulikus sajtoló és magas nyomás használatával nem keletkezik hő a shot gyártása során, ezért a lé megőrzi a tápanyagokat, a természetes ízét és színét is. A végterméket tiszta összetétel jellemzi, tartósítószerek és színezékek használata nélkül. A magas koncentráció miatt a gyökerekből készült shotok íze erős, akár enyhén csípős is lehet, ezért a gyártók mézet vagy agávé szirupot adnak hozzá, hogy enyhítsék azt. 

             

A lé ideális választás azok számára, akiknek nincs idejük elég gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Egészséges snackként is szolgálnak, amelyet mindig mindenhová magunkkal vihetünk. A csomagolt levek praktikusak az utazásokra, munkába vagy iskolába. Választás során azonban ne felejtsük el megnézni a termék összetételét a címkéjén, amely egyből elárulja nekünk a lé típusát és előnyeit is. Szenteljünk figyelmet a szénhidrát és a cukor mennyiségnek is, amelyek természetes módon megtalálhatók a levekben, ám növelik a bevitt kalóriát is. Ennek ellenére a levekkel egészséges módszerrel fogyaszthatunk 5 adag gyümölcsöt és zöldséget naponta.

                  

Levek előnyei:

 • vitamin-, ásványianyag- és antioxidánsforrások
 • az energia pótlására szolgálnak napközben
 • egészséges snackek
 • segítenek hidratálni a testet
 • gyümölcs, zöldség vagy gyökerek lédús ízével rendelkeznek

elrejt
Vásárlási beállítások
Category
Gyártó
Csomagolás (ml)
Ízesítés
Extrák
Állag
Összetétel
Termékcímkék
Ár
Ár - tól - to
Szűrés
  • Vegetáriánus (8)
  • Vegán (5)
  • Gluténmentes (8)
  • Laktózmentes (8)
  • BIO (4)
  • GMO mentes (8)
  • Mesterséges édesítő mentes (6)
  • Műanyag csomagolás mentes (5)
  • Aszpartám mentes (8)
 1. Ginger Shot - GymBeam
  Rating:
  99% (112)
  Akciós ár 690 Ft
 2. Turmeric Shot - GymBeam
  Rating:
  100% (60)
  Akciós ár 690 Ft
 3. Immunity Support Package – GymBeam
  Rating:
  100% (5)
  Akciós ár 18 900 Ft
 4. BIO Ginger Shot Berkenye - VanaVita
  Rating:
  98% (22)
  Akciós ár 690 Ft
 5. Bio Ginger shot Matcha - VanaVita
  Rating:
  100% (19)
  Akciós ár 690 Ft
 6. De Luxe Beet Shot - ActivLab
  Rating:
  0% (0)
  Akciós ár 790 Ft
 7. Premium BIO Kókuszvíz - DR. GOERG
  Rating:
  0% (0)
  Akciós ár 790 Ft

8 termékek

Nem találod, amit keresel? Lépj velünk kapcsolatba.