Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Komplex aminosavak

Komplex aminosavak

Komplex aminosavak

Komplex aminosavak - a fehérjék alapelemei, melyek nagyon fontos szerepet játszanak az izomtömeg növekedésében. Hozzájuthatunk a táplálékból is, de az aminosavak kedvelt forrásai a különféle táplálék kiegészítők. Az aminosavak lehetnek hidrolizáltak, vagy hidrolizálatlanok, azonban a hidrolizált (enzimatikusan előre bontott) aminosavak az emésztőrendszer számára könnyebben és jobban emészthetőek.

Mutass többet

A komplex aminosavak olyan táplálék kiegészítők, melyekben kiegyensúlyozott mennyiségű esszenciális és nem esszenciális aminosavat találunk. Az ilyen aminosavak egymásra szinergikusan hatnak és kiegészítik egymást. Ez tehát egy aminosav komplexum, mely főként az izomtömeg növekedése számára fontos, valamint annak erősítésére, de alkalmas diéták során is. Értékelhető az is, hogy nem nehezítik el az emésztőrendszert.

 

Az esszenciális aminosavakat a szervezet önállóan nem képes előállítani, ezért fontos a pótlásuk a táplálékból, vagy valamilyen táplálék kiegészítőből. Ide tartozik például a metionin, lizin, leucin, valin és az izoleucin. Az utolsó három említett anyag szétágazó láncú aminosav, BCAA és az izmokban található fehérjék egészen egy harmadát alkotják.

 

A nem esszenciális aminosavakat a szervezet képes előállítani a bevitt tápanyagból, de ennek ellenére ugyanolyan fontosak, mint az esszenciális aminosavak. Főként tornázás és fizikai megerőltetés során létrejöhet a hiányuk, ezért táplálék kiegészítőkkel kell őket pótolni. A nem esszenciális aminosavak közé tartozik az alanin, aszparagin, glicin, glutamin, vagy az arginin.

 

A komplex aminosavakat az alábbi csoportokra osztjuk fel a forrásuk és az összetételük szerint:

Whey aminosavak

Alapjukat tejsavó aminosavak alkotják, melyek egyedülálló aminosav profilt nyújtanak az izomtömeg építése és növekedése számára, növelik az erőt és gyorsítják a regenerációt. Attól függően, hogy ezek a tejsavó aminosavak a továbbiakban milyen módon vannak feldolgozva, tejsavó koncentrátumra, izolátumra és hidrolizátumra osszuk fel őket. Fantasztikus teltségérzetet adnak, valamint antioxidáns hatásúak az immunrendszer erősítésénél.

 

Beef aminosavak

Az alapjuk a tiszta hidrolizált szarvasmarha-fehérje, mely támogatja az izmok növekedését és emellett ellenáll a katabolizmusnak. Kiváló segítséget nyújtnak a sportolóknak, főként az erő és a tömeg felszedésének időszakában. Emellett kiváló mindazoknak, akik aktívan sportolnak, mivel maximális rugalmasságot és az izomszövet szilárdságát nyújtják. Egy további előnye, hogy megfelelő feltételeket nyújt az izomfehérjék megújulása számára.

 

Liver aminosavak

Máj aminosavaknak is nevezik őket, a forrásuk miatt, mivel a tiszta és természetes szarvasmarha máj kivonatából származik. Az ilyen aminosav óriási előnye az is, hogy olyan emberek is fogyaszthatják, akik laktóz érzékenységgel küzdenek. Támogatják az izomtömeg növekedését és megőrzik a test megfelelő nitrogénszintjét.

 

Az aminosavak formáinak alap felosztása

Az aminosavakat különböző formájú táplálék kiegészítőkként fogyaszthatjuk. Az alábbi alapformákat különböztetjük meg:

 

Tabletta formájú aminosav

A tabletta az aminosav bevitelének egyik legkedveltebb formája. Könnyen tárolható és praktikus. Előnye az aminosav mennyiségének egyszerű kiszámolása, az egy tablettában lévő aminosavak szabványozott száma szerint.

 

Por állagú aminosav

Az egyszerű elkészítési formának köszönhetően főként a testépítők körében nagyon népszerűek, akik igyekeznek az izomtömegek gyors megnövekedését elérni. Óriási előnyük, hogy sokkal gyorsabban felszívódnak, mint a tabletta. A por állagú aminosavak keverhetőek vízzel, mint shake, vagy fogyasztható tiszta aminosav koncentrátumként is. Ajánlott táplálék kiegészítő, de része lehet a napi folyadékbevitelnek is, edzés előtt, alatt, vagy után. Az erő és az izomtömeg növekedésén kívül kiválóan óvják és regenerálják az izomzatot. Ráadásként pedig több különböző ízesítésből választhatunk, mely a por állagú aminosavnak kiváló ízt ad.

 

Folyékony aminosavak

A testépítőkön és a sportolókon kívül ez az aminosav forma kedvelt azoknál is, akik közepesen, vagy csak kicsit megerőltető fizikai aktivitást végeznek. Előnyük, hogy gyorsan felszívódnak a vérbe és ezzel szinte azonnal részese lesz az alap nyomelemeknek. Fogyaszthatóak edzés előtt, után, vagy alatt is.

elrejt
Vásárlási beállítások
Category
  Gyártó
  Ízesítés
  Csomagolás (g)
  Csomagolás (ml)
  Tabletta
  Kapszula
  Állag
  Összetétel
  Termékcímkék
  Ár
  Ár - tól - to
  Szűrés
   • Vegetáriánus (15)
   • Vegán (6)
   • Gluténmentes (19)
   • Laktózmentes (18)
   • Bio (1)
   • GMO mentes (8)
   • Mesterséges édesítő mentes (6)
   • Műanyag csomagolás mentes (1)
   • Aszpartám mentes (21)
  1. ProAMINO 390 g - GymBeam
   Rating:
   98% (247)
   Akciós ár 4 690 Ft
  2. ProAMINO Stim-free - GymBeam
   Rating:
   96% (9)
   Akciós ár 4 690 Ft
  3. Amino Beast - BeastPink + ajándékok
   Rating:
   99% (69)
   Akciós ár 4 190 Ft
  4. Beef&Egg Amino 500 tab - GymBeam
   Rating:
   90% (30)
   Akciós ár 4 090 Ft
  5. Hydro BCAA - ProSupps
   Rating:
   100% (5)
   Akciós ár 6 390 Ft
  6. Uni-liver - Universal Nutrition
   Rating:
   93% (4)
   Akciós ár 10 070 Ft
  7. AminoPro aminosavak - PRO!BRANDS
   Rating:
   90% (12)
   Akciós ár 390 Ft
  8. Animal Nitro - Universal Nutrition
   Rating:
   0% (0)
   Akciós ár 16 290 Ft
  9. Cell Tech Hyper-Build 485 g - MuscleTech
   Rating:
   87% (3)
   Akciós ár 8 490 Ft
  10. Plasmex Blood Amino 350 kapsz - Megabol
   Rating:
   100% (5)
   Akciós ár 3 290 Ft
  11. Amino Build Next Gen aminosav - MuscleTech
   Rating:
   100% (1)
   Akciós ár 7 990 Ft
  12. Amino Power Liquid – Nutrend
   Rating:
   0% (0)
   Akciós ár 4 290 Ft
  13. Amino 2700 - Universal Nutriton
   Rating:
   100% (1)
   Akciós ár 6 290 Ft
  14. BCAA Intra Fusion - Reflex Nutrition
   Rating:
   100% (1)
   Akciós ár 7 490 Ft
  15. ProAMINO termékminta – GymBeam
   Rating:
   100% (1)
   Akciós ár 390 Ft
  16. EAA - OstroVit
   Rating:
   60% (2)
   Akciós ár 4 690 Ft
  17. Amino-dekanát - MuscleMeds
   Rating:
   0% (0)
   Akciós ár 9 325 Ft
  18. Amino X aminosav - BSN
   Rating:
   90% (289)
   Akciós ár 5 480 Ft

  22 termékek

  Nem találod, amit keresel? Lépj velünk kapcsolatba.