Fitness recept: Ropogós magos krékerek

Fitness recept: Ropogós magos krékerek

Szereted a ropogós finomságokat? Akkor ki kell próbálnod ezeket a krékereket. Az alapot rengeteg egészséges mag alkotja, amelyek különböző ízűek. És amikor mindezek kombinálódnak, tökéletes keveréket alkotnak. Esti nassolnivalóként önmagukban is fogyaszthatod őket. A krékerek salátához, guacamoléhoz, hummuszhoz és más krémekhez is remekül passzolnak.

Hozzávalók:

Ropogós magos krékerek - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Keverjük össze az összes száraz hozzávalót, azaz a lisztet, zabpelyhet, mákot, sót és a többi magot (napraforgó-, tök-, kender és lenmagot). Öntsük hozzá az olívaolajat és a vizet, majd dolgozzuk kemény tésztává.

Ropogós magos krékerek - elkészítés menete

Ezután vegyünk egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és az ujjainkkal terítsük szét a tésztát a lehető legvékonyabban az egész felületen. Helyezzük a tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 15 percig. Sütés után vegyük ki a sütőből, és még melegen vágjuk a kívánt alakú krékerekre (mi négyzetekre vágtuk, de készíthetünk csíkokat vagy teljesen más formákat is). Tegyük a krékereket további 10-20 percre a sütőbe, szintén 180 °C-on. Ha vastagabb a tésztánk, tovább is süthetjük. Hagyjuk a krékereket teljesen kihűlni, és tálaljuk őket akár önmagukban, akár bármilyen mártogatóssal vagy salátával. Hummusszal, guacamoléval vagy a kedvenc szendvicskrémeddel is remek az ízük. Az el nem fogyasztott krékereket tároljuk lezárt edényben, ahol több hétig is elállnak.

Ropogós magos krékerek

Tápérték táblázat

1 kréker (összesen nagyjából 30 darab)

Energia65 kcal
Fehérje2,5 g
Szénhidrát4 g
Zsír4 g
Rost1,5 g

Ha szereted a ropogós finomságokat, akkor imádni fogod ezeket a krékereket. Teljesen rajtad múlik, hogy mivel élvezed őket.

Nyugodtan oszd meg velünk az alkotásaidat a közösségi médián a #gymbeamhu hashtaget használva.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük