Gyakorlatok és edzések

A Gyakorlatok és edzések egy olyan kategória, amely segít összeállítani az edzéstervet, legyen szó otthoni vagy edzőtermi edzésről. Ezekben a cikkekben az egyes izomcsoportokat és az egész testet megcélzó gyakorlatokat találsz. Ha megtanulod, hogyan kell megfelelően edzeni, könnyebben érheted el a céljaidat, legyen szó izomnövekedésről vagy fogyásról.

Hogyan eddzünk a konditeremben?

Akár kezdő akár haladó vagy, valószínűleg érdekel, hogyan állíthatod össze a saját edzéstervet vagy az, hogy milyen súlyokat emelj izomnövekedés, erőfejlesztés és fogyás céljából. Könnyebb elérni a céljaid, ha el tudod kerülni a leggyakoribb edzési hibákat. Itt tippeket találsz farizom,láb, váll, hát, bicepsz, tricepsz valamint hasizom és törzs gyakorlatokhoz. Az edzés eredményeinek megfelelő táplálkozás és regeneráció természetesen létfontosságú.

Hogyan végezzünk saját testsúlyos edzést?

A saját testsúlyos edzés szintén formába hozhat. Ismerd meg, hogyan dolgozhatod meg hatékonyan a farizmokat súlyok használata nélkül, vagy hogyan illeszthetsz különböző plank variációkat és más hasizom gyakorlatokat az edzéstervedbe. Ráadásul, ha a szabadban szeretnél mozogni, esetleg egy szabadtéri edzőparkban, biztosan találnak itt pár inspirációt a húzódzkodó rúdon végzett gyakorlatokhoz mind a kezdők, mind a haladók.

Milyen eszközöket érdemes használni az edzéshez?

Számos érdekes fitneszeszközzel feldobatod az edzésprogramod. Edzettél már medicinlabdával, erősítő gumiszalaggal vagy egyensúly labdával? Aztán ott van még a ugrókötél is, ami szintén népszerű fitneszeszköz, amely ideális a HIIT vagy más intenzív kardió edzésekhez. De, ha az erősítő edzést kedveled inkábbi, és nehezebb súlyokat emelnél, az emelőhevederek megkönnyítik a dolgod.

Az állóképességi sportokért rajongsz, vagy csak gyógytornát csinálnál?

A testednek is jót tesz majd a kardió edzés. Ezért remek ötlet kipróbálni kerékpározást, futást, vagy úszást, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. A nyújtás és a mobilitás szintén elengedhetetlen, ezért hasznos tudni, hogyan kell megfelelően jógázni vagy használni a szivacshengert.

Hogyan kezeljük az egészségügyi problémákat?

Aki sportol, időnként megsérül, vagy fájdalmai vannak. Ezért biztosan jól fog jönni, ha tudod mit tegyél egy izomhúzódás esetén, vagy épp teniszkönyököd van. Arra is találsz tanácsot, hogyan előzheted meg a hátfájást vagy hogyan edz fájó vagy ropogó térdekkel.

Mutass többet Mutass kevesebbet