Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Kollagén

Kollagén

Kollagén

Kollagén - nem csak az ízületek, hanem a porcok, csontok, inak és egyéb szövetek egészségét is támogatják. Az életkor előrehaladtával a testben a kollagéntermelés csökkenni kezd, ezért érdemes pótolni, hogy megelőzzük az ízületi fájdalmakat vagy más mozgásszervi problémákat. A kollagén ugyanúgy közkedvelt étrendkiegészítő a fitness és sport rajongók körében is, akik szeretnék támogatni a megerőltetett ízületeik egészségét.

Mutass többet

A kollagén általánosságban véve a fehérjék közé tartozik, amelyek testünk részét képezik, s nem csak a kötőszövetek fontos alkotóelemei. A mozgásszervrendszer számára a II. típusú kollagén bevitele a legfontosabb, amely a porcokban található. Nem szabad elfeledkezni azonban az I. típusú kollagénről sem, amely többek között a csontokban, inakban és kötőszövetekben található, vagy a III. típusú kollagénről sem, amely például az izmok részét képezi. A kollagénhiányt a testben ízületi fájdalmak, a kötőszövetek és inak rugalmasságának csökkenése, valamint az izmok elernyedése is jelezheti. Ezek a negatív hatások azonban elegendő mennyiségű kollagén fogyasztásával elkerülhetők.

 

A kollagén nagyrészt állati eredetű kötőszövetből készül, leggyakrabban tengeri élőlényekből (ez a kollagén kitűnő felszívódási képességgel rendelkezik) vagy szarvasmarhából. A jobb felszívódás érdekében a hidrolizált kollagén ajánlott. Ez egy olyan folyamaton ment át, amely során a kollagénszövetek apró aminosav láncokká alakulnak, amelyek könnyen felszívódnak.

 

A kollagéntartalmú készítményekben gyakran C-vitamin is található, amely elengedhetetlen a szervezet kollagéntermeléséhez.

 

Mindenki saját ízlése szerint választhatja ki, milyen formában pótolja teste kollagén szükségletét. Leggyakoribb választások a shotok, italok, kapszulák vagy italporok. Amennyiben vannak még kérdéseid a kollagénnel és az ízületekkel kapcsolatban, olvasd el következő cikkünket: Milyen típusú kollagén a legjobb az ízületekre?

elrejt
Vásárlási beállítások
Category
  Gyártó
  Ízesítés
  Csomagolás (g)
  Kapszula
  Állag
  Összetétel
  Termékcímkék
  Ár
  Ár - tól - to
  Szűrés
   • Vegetáriánus (1)
   • Vegán (6)
   • Gluténmentes (6)
   • Laktózmentes (6)
   • Bio (6)
   • GMO mentes (4)
   • Mesterséges édesítő mentes (2)
   • Műanyag csomagolás mentes (6)
   • Aszpartám mentes (6)
  1. Colla Pink - BeastPink + ajándék
   Rating:
   95% (256)
   Akciós ár 4 690 Ft
  2. Flexit Gelacoll - Nutrend
   Rating:
   92% (31)
   Akciós ár 2 890 Ft
  3. Collagen + Vitamin C - OstroVit
   Rating:
   100% (5)
   Akciós ár 4 990 Ft

  6 termékek

  Nem találod, amit keresel? Lépj velünk kapcsolatba.