Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Kollagén

Kollagén

Kollagén

Kollagén - nem csak az ízületek, hanem a porcok, csontok, inak és egyéb szövetek egészségét is támogatják. Az életkor előrehaladtával a testben a kollagéntermelés csökkenni kezd, ezért érdemes pótolni, hogy megelőzzük az ízületi fájdalmakat vagy más mozgásszervi problémákat. A kollagén ugyanúgy közkedvelt étrendkiegészítő a fitness és sport rajongók körében is, akik szeretnék támogatni a megerőltetett ízületeik egészségét.

Mutass többet

A kollagén általánosságban véve a fehérjék közé tartozik, amelyek testünk részét képezik, s nem csak a kötőszövetek fontos alkotóelemei. A mozgásszervrendszer számára a II. típusú kollagén bevitele a legfontosabb, amely a porcokban található. Nem szabad elfeledkezni azonban az  I. típusú kollagénről sem, amely többek között a csontokban,  inakban és kötőszövetekben található, vagy a III. típusú kollagénről sem, amely például az izmok részét képezi. A kollagénhiányt a testben ízületi fájdalmak, a kötőszövetek és inak rugalmasságának csökkenése, valamint az izmok elernyedése is jelezheti. Ezek a negatív hatások azonban elegendő mennyiségű kollagén fogyasztásával elkerülhetők.

      

A kollagén nagyrészt állati eredetű kötőszövetből készül, leggyakrabban tengeri élőlényekből (ez a kollagén kitűnő felszívódási képességgel rendelkezik) vagy szarvasmarhából. A jobb felszívódás érdekében a hidrolizált kollagén ajánlott. Ez egy olyan folyamaton ment át, amely során a kollagénszövetek apró aminosav láncokká alakulnak, amelyek könnyen felszívódnak.

      

A kollagéntartalmú készítményekben gyakran C-vitamin is található, amely elengedhetetlen a szervezet kollagéntermeléséhez.

      

Mindenki saját ízlése szerint választhatja ki, milyen formában pótolja teste kollagén szükségletét. Leggyakoribb választások a shotok, italok, kapszulák vagy italporok. Amennyiben vannak még kérdéseid a kollagénnel és az ízületekkel kapcsolatban, olvasd el következő cikkünket: Milyen típusú kollagén a legjobb az ízületekre?

elrejt
Vásárlási beállítások
Category
Gyártó
Csomagolás (g)
Ízesítés
Kapszula
Állag
Összetétel
Termékcímkék
Ár
Ár - tól - to
Szűrés
  • Vegetáriánus (1)
  • Vegán (6)
  • Gluténmentes (6)
  • Laktózmentes (6)
  • BIO (6)
  • GMO mentes (4)
  • Mesterséges édesítő mentes (2)
  • Műanyag csomagolás mentes (6)
  • Aszpartám mentes (6)
 1. Colla Pink - BeastPink
  Rating:
  97% (311)
  Akciós ár 3 690 Ft
 2. Flexit Gelacoll - Nutrend
  Rating:
  92% (33)
  Akciós ár 2 890 Ft
 3. Collagen + Vitamin C - OstroVit
  Rating:
  100% (11)
  Akciós ár 4 990 Ft

6 termékek

Nem találod, amit keresel? Lépj velünk kapcsolatba.