Fitness recept: Sütőtökös-pekándiós kuglóf

Fitness recept: Sütőtökös-pekándiós kuglóf

Szereted az étvágygerjesztő desszerteket, amiknek az illata az egész konyhát belengi? Akkor jó helyen jársz! Íme a tökéletes, hétvégi kuglóf receptje. A legfőbb alapanyaga a sütőtök, ami csodálatosan omlós állagot biztosít. Emellett a meglehetősen sok fehérjepor magas fehérjetartalmat biztosít. Vágjunk is bele!

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Ha már megsütötted a tököt, akkor kevesebb dolgod lesz. Ha nem, akkor vágjunk is bele! Egy sütőtepsit bélelj ki sütőpapírral. Moss meg egy Hokkaido tököt és vágd félbe! Nem szükséges meghámozni a tököt. Kanalazd ki a magjait mindkét részéből és tedd a tököt a sütőtepsire és 180 fokos, előmelegített sütőben süsd meg 30-45 percig ( a tök méretétől függően). Ha rövidebb idő alatt akarod megsütni, akkor vágd kisebb darabokra. Ha megszúrod egy villával és teljesen puha, akkor tudod, hogy kész van. Amint kész van, hagy kihűlni és folytasd a következő lépéssel.

Tedd a sült tököt egy nagy edénybe és törd össze. Használhatsz botmixert is. Majd add hozzá az összes hozzávalót – a borsófehérjét, datolyaszirupot, a tönkölybúzalisztet, vizet, a fahéjat, a szódabikarbónát, az almaecetet, az őrölt lenmagot és a pekándiót. A magvakat elvághatod kisebb darabokra, hogy jobban el tudd oszlatni a kuglófban. Alaposan keverd össze az összes alapanyagot, hogy egy homogén masszát kapj. Majd tedd a formába a sütit. Ha tudod, hogy a sütőformába általában beleragad a tészta, akkor fújd be főzőspray-vel. Tedd a tésztát a formába és tedd előmelegített, 180 fokos sütőbe kb. 40 percig. Szurkáld meg egy nyárssal pár helyen. Akkor van kész, ha a tészta nem ragad rá. Majd fordítsd meg a formát és borítsd ki egy tányérra. Végül díszítsd egy kis extra pekándióval, mogyoróvajjal vagy ZERO szósszal.

Sütőtökös-pekándiós kuglóf
Tápérték1 adag díszítés nélkül (összesen 10 adag)
Energia260 kcal
Fehérje16 g
Szénhidrát35,5 g
Zsír5 g
Rost4,5 g

Szóval ízlett ez a puha, őszi kuglóf vagy még mindig jobban szereted a sütőtöklevest?

Bátran oszd meg a közösségi média oldalain, amit készítettél és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük