Nasik

A nasik ideális ételek a főételek között az éhség elűzésére, a sóvárgás kielégítésére és az alapvető makrotápanyagok pótlására. De nem kell száraz kenyérrel megelégedned, és biztosra menned. Persze a fehérjeszeletek gyors megoldást jelentenek, de miért ne próbálnál ki valami érdekesebbet? Készíts inkább egészséges alapanyagokból valamilyen édes vagy sós finomságot. A különböző sütemények és desszertek nagyobb mennyiségű fehérjével és rosttal, amelyek jobban laktatnak, kiváló választásnak bizonyulnak. Emellett akkor sem járhatsz rosszul, ha sós snackek készítésére vállalkozol. Kipróbálhatod magad különféle sós golyók, krékerek és hasonló ízletes falatok készítésében. Ha pedig étrendi korlátozásokkal küzdesz, választhatsz gluténmentes, laktózmentes vagy vegán finomságokat is.

Milyen édes snackeket készítsünk?

Az édes és egészséges snackeknek örömet kell okozniuk az ízlelőbimbóknak, csillapítaniuk kell az éhséget, és alapvető tápanyagokat is biztosítaniuk kell. Ha pékárut készítesz, jó, ha teljes kiőrlésű lisztet, gyümölcsöt vagy zöldséget adsz a tésztához, hogy hasznos rostokkal gazdagítsd azt. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a nassolnivaló optimális fehérjetartalommal rendelkezzen. A fehérjét hozzáadhatjuk a tésztához, a krémekhez vagy díszítésként. Nagyszerű források közé tartoznak a fehérjeporok (amelyek lehetnek vegánok is), az olyan tejtermékek, mint a túró, a skyr, a görög joghurt, valamint az ízesítetlen tofu. Minden desszert esetében igyekeztünk a lehető legegyszerűbb elkészítést választani. Így nem kell aggódnod, hogy órákat töltesz a konyhában és bizonytalan lesz az eredmény.

Milyen sós snackeket készítsünk?

Nem feledkeztünk meg azokról sem, akik a sós ételeket részesítik előnyben. Mit szólnál egy magvas krékerhez, sós quiche-hez, sült burgonyás tócsnihoz, kuszkusz golyókhoz, tortillákhoz, wrapokhoz és más népszerű finomságokhoz? Amellett, hogy tökéletes rágcsálnivalók, gyakran jól jönnek esti kényeztetésként tévénézés közben, amikor elkap a sóvárgás. Remek megoldásként szolgálnak arra az esetre is, ha váratlanul éhes leszel az ebéd és vacsora között.

Akár sós, akár édes snackekhez keresel gyors receptet az éhség elűzésére és az ízlelőbimbók gyönyörködtetésére, ebben a kategóriában biztosan találsz kedvedre valót.

Mutass többet Mutass kevesebbet

Fitness recept: Fahéjas gofri

Te is imádod, amikor valami fahéjas finomságot készítesz, és az egész konyha illatfelhőben úszik? Ezzel a gofrival pontosan ezt fogod elérni. És ha a tetejére agávészirupot csorgatsz, kész is van a tökéletes édes reggeli.

Olvass tovább >