Fitness recept: vegán sajt kesudióból

A vegán konyha rajongója vagy, vagy csak ki szeretnél próbálni valami újat? Mit szólnál egy vegán sajthoz kesudióból, amely szétolvad majd a nyelveden? Elég is a beszédből, menjünk, készítsük el!

 

Hozzávalók 1 sajthoz:

  • 125 g kesudió
  • 125 g burgonya (1 kisebb darab)
  • 100 ml víz
  • 75 ml víz a zöldségek és a kesudió főzőlevéből
  • 60 g sárgarépa (½ sárgarépa)
  • 1 EK agar-agar por (helyettesítheted zselatinnal, ha nem vegán sajtot készítesz)
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál édes fűszerpaprika
  • ½ teáskanál kurkuma
  • ½ citrom leve
  • kókuszolaj spray

 

Elkészítés: 

Első lépésként vízben feltesszük főnikesudiót, a felaprított burgonyát és a répát. Addig főzzük, amíg minden nyersanyag meg nem puhul. Miután megfőtt, félreteszünk 75 ml főzőlevet, a többit pedig leszűrjük. A megfőtt hozzávalókat és a félretett főzővizet turmixgépbe tesszük, valamint hozzáadjuk a citromlevet, a sót, a paprikát és a kurkumát. Mindezt addig mixeljük, amíg egy krémes massza keletkezik.

 

Ezután egy kis fazékban feloldjuk az agar-agart 100 ml vízben és felforraljuk. Folyamatos keverés mellett kb. 1-2 percig főzzük. Az agar-agar keveréket hozzáöntjük a kesudiós masszához és alaposan összekeverjük, mivel ezeknek teljesen össze kell állniuk. Előkészítünk egy sajtformát vagy egy kis tálat, amelyet befújunk olajjal és beleöntjük a kész sajtos keveréket. Az így elkészített sajtot egész éjszakára állni hagyjuk a hűtőszekrényben.

 

Amennyiben a sajtot le szeretnéd reszelni, előtte tedd néhány órára a fagyasztóba. A vegán sajtot használhatod salátákba, pizzára vagy előételként. Ugyanúgy megkóstolhatod édesen is friss gyümölccsel és rizskenyérrel. Hűtőszekrényben tárolva egy hétig fogyasztható!

 

Fitness recept: vegán sajt kesudióból

 

Tápértékek 1 adagban (összesen 6 adag)

Kalória

Fehérje

Szénhidrát

Zsír

142

4.5 g

11 g

9.5 g

 

Bízunk benne, hogy ez a kesudióból készült vegán sajt recept felkeltette érdeklődésedet és megosztod ismerőseiddel is.