Sütiket használunk a jobb felhasználói élmény érdekében. Hogy megfeleljünk az új elektronikus hírközlési adatvédelmi irányelvnek, engedélyt kell kérnünk a sütik használatához. További információk.
Növényi alapú fehérjék
Növényi alapú fehérjék - az izomtömeg növekedését és megőrzését támogatják, emellett hozzájárulnak a csontok egészségéhez is. Növényi fehérjeforrásokból származnak, ezért vegetáriánusok, vegánok és laktózintoleranicában szenvedők számára is alkalmasak. Az állati eredetű fehérjéktől az esszenciális aminosav mennyiségében különböznek, amelyet a szervezet nem tud maga előállítani. Kizárólag a quinoa, a hajdina, a chia mag, a szója- és a kenderfehérje tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, tehát a komplett fehérjék közé tartoznak. A többi növényi alapú fehérje nem komplett, mert egy vagy több esszenciális aminosav hiányzik belőlük. Ebből az okból születtek meg a többkomponensű növényi fehérjék, amelyek több növényi fehérjeforrást kombinálnak, ezzel pedig az összes esszenciális aminosavat pótolják.
A legjobb növény alapú fehérjék közé a szója-, a borsó-, a kender-, a rizs- és a többkomponensű növényi fehérjék tartoznak. Vitaminokban, ásványi anyagokban, fitotápanyagokban, antioxidánsokban és rostban gazdagok. A könnyen oldódó és jól felszívódó fehérjék közé tartoznak, amelyeket bármikor elkészíthettek egészséges snackként a nap folyamán. A fehérje gyors pótlására szolgálnak fehérjés ital formájában, vagy a kedvenc fitt receptetekhez is hozzáadhatjátok. A növényi alapú fehérjéktől a következő cikkünkből tudhattok meg többet: Vegán és vegetáriánus fehérjék - különbségeik, hatásaik és előnyeik.
Növényi alapú fehérjék és azok előnyei:
- kizárólag növényi fehérjeforrásokból származnak
- alkalmasak vegetáriánusok, vegánok és laktóintoleranciában szenvedők számára
- támogatják az izomtömeg növekedését és megőrzését
- hozzájárulnak a csontok egészségéhez
- tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal