Fitness recept: Zabpalacsinta almával és fahéjjal

Fitness recept: Zabpalacsinta almával és fahéjjal

Az őszi időszakban nemcsak a sütőtökből készült ételek léteznek. Éppen ezért a receptünkhöz egy almás palacsintát választottunk, amely a fahéjnak köszönhetően az egész konyhát csodás illatúvá varázsolja. A szaftos alma mellett a palacsinta alapja a zab, amely több rostot tartalmaz és segít, hogy tökéletes állagú legyen a palacsintád. És emellett persze a poralapú extra fehérje mindenképp szükséges, hiszen növeli a fehérje arányát. A tökéletes kulináris élményhez a tálaláskor add hozzá a karamellizált almát és a folyékony mandulavajat.

Hozzávalók:

Hozzávalók a díszítéshez:

Zab palacsinta almával és fahéjjal - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Először készítsd el a tésztát. Egy almát vágj félbe, szedd ki a csutkáját és reszeld bele egy tálba. Majd add hozzá a zabot, a tojásokat, a tejet, a juharszirupot, a fehérjét és keverd simává. Add hozzá a tésztához a fahéjat, a darált gyömbért, szódabikarbónát és citromlevet és keverd jól össze. Majd egy serpenyőbe (lehet palacsintasütő is) fújj egy kis főzőolajat és süsd meg a palacsinta mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz.

Zabpalacsinta almával és fahéjjal - Elkészítése

Tálalás előtt készítsd el a karamellizált almát. Vágj fel 100 g almát kisebb darabokra (a héját is leszedheted), keverd össze fahéjjal és juharsziruppal. Majd tedd az olajjal lefújt serpenyőbe és süsd aranybarnára. Amint kész van, tálalhatod is.

Tálald melegen a palacsintákat a karamellizált almával, megbolondítva egy kis mandulavajjal, ami tökéletes ízkombinációt eredményez majd.

Zabpalacsinta almával és fahéjjal
Tápérték1 adag (összesen 2 adag)
Energia447 kcal
Fehérje22 g
Szénhidrát57 g
Zsír13 g
Rost7 g

Videó a recepthez: zabpalacsinta almával és fahéjjal

Szóval neked is megtetszett az őszi palacsintánk az alma, fahéj és a mandulavaj tökéletes kombinációjával? Próbáld ki, hátha ez lesz az új, kedvenc reggelid.

Bátran oszd meg, amit készítettél a közösségi média oldalain és használd a gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük