Fitness recept: Crème brulée

Fitness recept: Crème brulée

Ki ne szeretné a tejszínhabos desszerteket, amelyek elúzik az édesség utáni vágyat, nem terhelik túlságosan a gyomrot, és frissítőek a meleg nyári napokon? Mi már az első kóstolás után beleszerettünk ebbe a finomságba, és garantáljuk, hogy te is maximálisan lenyűgözöl majd vele minden vendéget.

Összetevők:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Ezután melegítsük fel a tejszínt és a tejet egy lábasban, de ne hagyjuk felforrni. Verjük fel a tojássárgáját a xilittel, a kukoricakeményítővel és vanília aromacseppekkel. Sűrűbb habot kell kapnunk. Fokozatosan adjuk hozzá a forró tejet és a tejszínt. Verjük fel jól. Osszuk szét az előkészített folyadékot 3 tálkába, majd helyezzük őket egy mély sütőtálba.

Crème brulée sütés előtt

Öntsünk forró vizet a tepsibe úgy, hogy a tálkákat a lehető legnagyobb mértékben körülvegye a víz. Vigyázzunk azonban, hogy ne folyjon víz a tálkákba a krém mellé. Óvatosan tedd be a tepsit a tálkákkal együtt a sütőbe, és süssük 35-40 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, majd tegyük a tálkákat néhány órára a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt szórjunk rá liofilizált málnát.

Crème brulée

Tápértékek

1 adag (összesen 3 adag)

Energiaérték190 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát14 g
Zsír12 g
Rost1 g

Minden ínyenc imádni fogja ezt a javított tápanyagprofillal rendelkező zamatos desszertet. És biztosan lenyűgözi majd minden vendéged.

Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médiában a #gymbeamcom megjelöléssel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük