Ki ne szeretné a tejszínhabos desszerteket, amelyek elúzik az édesség utáni vágyat, nem terhelik túlságosan a gyomrot, és frissítőek a meleg nyári napokon? Mi már az első kóstolás után beleszerettünk ebbe a finomságba, és garantáljuk, hogy te is maximálisan lenyűgözöl majd vele minden vendéget.
Összetevők:
- 200 ml 12%-os főzőtejszín
- 200 ml zsírszegény tej
- 20 g xilit
- 15 g (kb. 1 evőkanál) kukoricakeményítő
- 2 tojássárgája
- vanília Flavor Drops ízlés szerint
- 10 g liofilizált málna a díszítéshez
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Ezután melegítsük fel a tejszínt és a tejet egy lábasban, de ne hagyjuk felforrni. Verjük fel a tojássárgáját a xilittel, a kukoricakeményítővel és vanília aromacseppekkel. Sűrűbb habot kell kapnunk. Fokozatosan adjuk hozzá a forró tejet és a tejszínt. Verjük fel jól. Osszuk szét az előkészített folyadékot 3 tálkába, majd helyezzük őket egy mély sütőtálba.
Öntsünk forró vizet a tepsibe úgy, hogy a tálkákat a lehető legnagyobb mértékben körülvegye a víz. Vigyázzunk azonban, hogy ne folyjon víz a tálkákba a krém mellé. Óvatosan tedd be a tepsit a tálkákkal együtt a sütőbe, és süssük 35-40 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, majd tegyük a tálkákat néhány órára a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt szórjunk rá liofilizált málnát.
Tápértékek | 1 adag (összesen 3 adag) |
---|---|
Energiaérték | 190 kcal |
Fehérje | 6 g |
Szénhidrát | 14 g |
Zsír | 12 g |
Rost | 1 g |
Minden ínyenc imádni fogja ezt a javított tápanyagprofillal rendelkező zamatos desszertet. És biztosan lenyűgözi majd minden vendéged.
Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médiában a #gymbeamcom megjelöléssel.
Komment hozzáadása