Fitness recept: Pásztorpite

Fitness recept: Pásztorpite

Darált húsból nem csak fasírt vagy bolognai ragu készíthető ám. Miért nem próbálsz ki inkább valami újdonságot, mondjuk a pásztorpitét? Az említett étel tulajdonképpen egy sütőben elkészíthető paradicsomos, húsos ragu burgonyapürével a tetején. Nagyszerű választás ebédre, ugyanis rendkívül laktató.

Hozzávalók:

Pásztorpite - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Először hámozd meg a krumplit, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben megfőjjön a sós vízben. Amikor megpuhult, öntsd le róla a vizet, rakj hozzá tejet és dobj össze egy krumplipürét. Ha még simább állagot szeretnél elérni, használj nyugodtan habverőt vagy botmixert. Ezt követően fújj be egy felmelegített serpenyőt olívaolaj spray-jel, majd pirítsd meg az összeaprított hagymát. Később, rakd bele a húst is és addig süsd, ameddig nem kezd szürkülni a színe, majd add hozzá a ketchupot és a cukkinit. Végül, sózd és fűszerezd meg, majd öntsd le egy kis vízzel. Nagyjából tizenöt percig hagyd, hogy az egész összerottyanjon.

Pásztorpite - húsmassza

Vegyél elő három kisebb tepsit (ha nincs külön, akkor egy nagy is jó lesz), majd oszd szét bennük az elkészült húst.

A pásztorpite sütés előtt

Oszlasd el rajtuk egyenletesen a krumplipürét. Ezután rakd a tepsiket a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. A legvégén szórj rá egy kis kakukkfüvet és már fogyaszthatjátok is.

Pásztor pite
Tápértékek1 adag (összesen 3 adag)
Energiaérték459 kcal
Fehérje17 g
Szénhidrát39 g
Zsír25 g
Rost5 g

Ha épp vadászod az ötleteket, hogy miként lehetne felhasználni a darált húst a konyhában, akkor a pásztorpitét tuti imádni fogod. Plusz, ha megfelelő tepsit használsz, akkor nem csak finom lesz az ételed, de jól is fog mutatni, amikor feltálalod.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük