Fitness recept: Sütés nélküli mini epres sajttorta

Fitness recept: Sütés nélküli mini epres sajttorta

Mai desszertünk garantáltan elvarázsolja a sajttorták minden rajongóját, köszönhetően a ropogós alapnak, az ínycsiklandó krémnek és a földi eper édes illatának. Ebben a sütés nélküli desszertben a mascarponét krémtúróval (quarkkal) kevertük, hogy növeljük a fehérje- és csökkentsük a zsírtartalmát. A csodás aromát a zabpehelyből és kókuszolajból készült alap biztosítja. Ki szeretné megkóstolni?

Hozzávalók az alaphoz:

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók az epres feltéthez:

  • 150 g fagyaszttott földi eper
  • 1 ek. juharszirup
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • egy kevés víz
Sütés nélküli mini epres sajttorta – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Az alap elkészítésével kezdünk. Őröld lisztté a zabpelyhet és a kesudiót, majd keverd össze a puha (de nem folyékony) kókuszolajjal és a juharsziruppal. A keveréket nyomkodd egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe (mi 20×20 cm-est használtunk), és pihentesd hűtőben legalább 15 percig, hogy megszilárduljon. Eközben készítsd el a többi réteget, a töltelékkel kezdve. A mascarponét dolgozd össze a krémtúróval, a vaníliakivonattal, és ízlés szerint édesítsd a vaníliás Flavor Dropsszal. Ha a krém íze megfelelő, jöhet az epres réteg.

Egy kevés vízben főzd a fagyasztott epret, amíg meg nem puhul. Ezután botmixer segítségével keverd simára, édesítsd a juharsziruppal, majd tedd vissza a tűzhelyre. Amikor forrni kezd és buborékozik, add hozzá a kevés vízzel elkevert kukoricakeményítőt. Alaposan keverd össze, majd főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ezután vedd le a tűzhelyről, és hagyd legalább részben kihűlni.

Amikor minden réteg kész van, összeállíthatod a tortát. Vedd ki az alapot a hűtőből, és egyenletesen kend rá az elkészített túrós krémet. Öntsd a tetejére az epres feltétet, majd egy kanál nyelével oszlasd el úgy, hogy márványos hatása legyen.

Sütés nélküli mini epres sajttorta a tepsiben

Hagyd a desszertet még egy kicsit szilárdulni a hűtőben, mielőtt felvágod. És kész! Már tálalhatod is.

Sütés nélküli mini epres sajttorta a tepsiben

Tápérték

1 szeletben (összesen 16 szelet)

Energia145 kcal
Fehérje5 g
Szénhidrát11 g
Zsír9 g

Ha szereted a ropogós alap és a puha krém kombinációját, ez a mini sajttorta tuti siker lesz!

Oszd meg az elkészült tortát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük