Fitness recept: csicseriborsós curry leves kókusztejjel és quinoával

Fitness recept: csicseriborsós curry leves kókusztejjel és quinoával

Szereted a curryt? A mai receptünkben nem a szokásos csirkehúsos kombinációban találod meg. Úgy döntöttünk, hogy egy keleti ízekkel teli vegán krémlevest készítünk. Az alapot csicseriborsó, a curry paszta és a kókusztej alkotja, amely lágyabbá teszi az ízét. Egy kis quinoát is adtunk hozzá, hogy táplálóbb legyen a leves. Aztán csak rajtad múlik, hogy mivel díszíted. Az újhagyma, a koriander és a szezámmag piszkosul jó kombinációjával nem fogsz rosszul járni.

Hozzávalók a leveshez:

Hozzávalók a díszítéshez:

  • újhagyma
  • szezámmag
  • friss koriander
Csicseriborsós curry leves kókusztejjel és quinoával - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Először is, főzzük meg a quinoát keverjünk össze 120 g-ot 240 ml vízzel, és főzzük, amíg puha nem lesz. Miután elkészült, tegyük félre és kezdjük el magát a levest elkészíteni.

Csepegtessük le a sós levet a csicseriborsóról és készítsünk elő egy serpenyőt, amelybe fújjunk főzőolaj spray-t. Miután felforrósodott, tegyük bele a csicseriborsót és pirítsuk együtt a sárga curry pasztával, a kurkumával és a finomra aprított fokhagymával. Ezután adjuk hozzá a kókusztejet és a paradicsompürét a keverékhez, és alaposan keverjük őket össze. Végül öntsünk bele 0,7 liter vizet (vagy leves alaplét) és forraljuk fel.

Csicseriborsós curry leves kókusztejjel és quinoával - elkészítés menete

A kész levest öntsük négy tálba. Mindegyikbe teszünk egy adag főtt quinoát, és újhagymával, szezámmaggal és korianderrel díszítsük.

Tippünk: Ha szereted a krémes leveseket, botmixerrel is szétturmixolhatod. Ha túl sűrűnek találod, csak enyhén hígítsd fel vízzel.

Csicseriborsós curry leves kókusztejjel és quinoával

Tápértékek

1 adag, quinoával együtt (összesen 4 adag esetén)

Energiaérték264 kcal
Fehérje8 g
Szénhidrát29 g
Zsír12 g
Rost4 g

Mint látható, a curry nem csak a hús mellé illik. Remek leves is készíthető belőle, amely a kókusztejnek köszönhetően kellemesen lágy lesz. Szóval jó étvágyat!

Bátran oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médián és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük