Fehérjedús recepteket keresel? Ebben az esetben ezek a sült csirkecomb fantasztikus választás lesz. Egyszerűen tedd az összes hozzávalót egy tepsibe, és hagyd, hogy a sütőben megtörténjen a csoda. Az eredmény? Szaftos csirke ropogós bőrrel, amelyet ízletes zöldségkeverékkel és csicseriborsóval tálalhatsz. Ki tudna ellenállni egy ilyen csábító ételnek?
Hozzávalók:
- 300 g RTE csicseriborsó
- 200 g sárgarépa
- 30 ml olívaolaj
- 4 csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk édes őrölt paprika
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt kömény
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- friss petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Hámozzuk meg, vágjuk ketté és szeleteljük fel a hagymát. Tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra a sárgarépát. Öblítsük le a csicseriborsót, csepegtessük le, és tegyük egy tepsibe a sárgarépával és a hagymával együtt. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat a préselt fokhagymával, az őrölt édes paprikával, a füstölt paprikával, az őrölt köménnyel és ízlés szerint sóval. Alaposan keverjük össze. Keverjük össze az olajkeverék ⅔ részét a tepsiben lévő zöldségekkel. Ezután fogjuk az előkészített csirkecombokat, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Végül tegyük a csirkére a maradék ⅓ olajkeveréket, és helyezzük az előkészített zöldségekre. Szükség esetén tehetünk egy kis vizet is a tepsibe. Fedjük le az edényt fedővel (ha van), vagy használjunk alufóliát. Tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 40 percig. Ezalatt rá tudunk nézni a csirkére, megfordíthatjuk, és szükség esetén vizet is adhatunk hozzá. Ezután vegyük le a fedelet a sütőedényről, fordítsuk a csirkét a bőrével felfelé, és süssük még 20-30 percig, hogy a bőr finom ropogós legyen. Tálaljuk az ételt friss petrezselyemzöld díszítéssel. A burgonyapüré kiváló köret ehhez a csirkeborsós sült csirkéhez.
Tápértékek | 1 adagban (összesen 4 adag) |
---|---|
Energiatartalom | 472 kcal |
Fehérje | 32 g |
Szénhidrát | 24 g |
Zsír | 26 g |
Rost | 7 g |
Ez a csirkés csemege edzés utáni ételként is tökéletes. Ebédre vagy vacsorára eszel majd belőle?
Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása