Fitness recept: bolognai szósz alacsony kalóriatartalmú tésztával

Fitness recept: bolognai szósz alacsony kalóriatartalmú tésztával

Ki ne szeretneé a klasszikus bolognai tésztaszószt, ugye? Ma egy kicsit más változatot készítettünk, ami több szempontból is kiemelkedik. Az első fontos változtatás, hogy a darált húst tempeh-re cseréltük. Ennek köszönhetően ezt a bolognai szószt vegánok is bátran fogyaszthatják. A második változtatás pedig a tészta. Gondoltunk a fogyni vágyókra is. Ezért a klasszikus spagettit alacsony kalóriatartalmú tésztával helyettesítettük, amely 100 grammonként csak 7 kalóriát tartalmaz. Ennek köszönhetően fogyókúra alatt is kényeztetheted magad ezzel a finomsággal.

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Végy egy serpenyőt, és permetezd be olívaolajjal. A felmelegített olajban süsd meg a szeletelt hagymát és fokhagymát. Ezután add hozzá a  paradicsomkonzervet és a fűszereket (, fekete bors, bazsalikom, oregánó), majd hagyd főni 5 percig. Addig is pépesítsd a tempeh-t, és add hozzá a paradicsomszószhoz. Főzd még néhány percig.

Bolognai szósz alacsony kalóriatartalmú tésztával -  Elkészítés

Közben a BIO Zero Fettuccine tésztát, öblítsd le meleg vízzel, majd főzd forrásban lévő vízben kb. 3 percig. Ezután szűrd le, és add hozzá a paradicsomkeverékhez. Főzd még 3 percig, hogy összeérjenek az ízek. Ha kész, tálald tányéron, és már élvezheted is ezt az olasz házi készítésű ínyencséget.

Tippünk: Ha nem vagy vegán, parmezánnal vagy más sajttal ízesítheted.

Bolognai szósz alacsony kalóriatartalmú tésztával

Tápértékek

1 adag

Kalória338 
Fehérje24 g
Szénhidrát30 g
Zsír10 g
Rost16 g

A vegán konyha nem csak a zöldségekről szól. És ez az olasz csemege egyértelműen bizonyítja ezt. Élvezz egy egész tányérral ebből a csemegéből, amelyet még fogyókúra közben is könnyedén illeszthetsz az étrendedbe.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük