Fitness recept: Sült csirkemell burgonyával és light majonézzel

Fitness recept: Sült csirkemell burgonyával és light majonézzel

Aki gyors ételhordóba is rakható ételhez keres inspirációt, valószínűleg egészségesen szeretne étkezni. Ma ezt a szaftos fogást készítettük el, amelyben a majonézünk kissé rendhagyó módon szerepel. Azonban tökéletesen egybefogja az összes hozzávalót, így a végeredmény, egy remek finomság. Győzödjetek meg róla Ti is!

Hozzávalók:

Sült csirkemell burgonyával és light majonézzel - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a csirkét. Sóval, borssal és édes paprikával fűszerezzük. Melegítsük fel a serpenyőt, fújjuk be olajjal, és pirítsuk aranybarnára.

Sült csirkemell burgonyával és light majonézzel - Hús elkészítése

Ha a csirke elkészült, tegyük félre. Közben hámozzuk meg a burgonyát, a hagymát és a fokhagymát. A burgonyát vágjuk hasábburgonya formára, a hagymát és a fokhagymát pedig aprítsuk finomra.

Sült csirkemell burgonyával és light majonézzel - Burgonya elkészítése

Egy nagyobb tepsiben keverjük össze a csirkét, a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát, majd adjuk hozzá a majonézt.

Az előkészített keveréket 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul és aranybarnára sül. Sütés közben szükség esetén adjunk hozzá vizet. Tálalás előtt petrezselyemmel és parmezánnal díszítjük.

Sült csirkemell burgonyával és light majonézzel

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek1 adag (a recept összesen 2 adag)
Energiatartalom571 kcal
Fehérje43 g
Szénhidrát63 g
Zsír15 g
Rost6 g

A sült csirkemell burgonyával egy nagyszerű recept, amelyben a majonéznek köszönhetően az ízek remekül kiegészítik egymást, és kellemes harmóniát alkotnak. Ideális egészséges étel, ételhordóba is.

Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  1. Libarozi
    9. 01. 2024
    Válaszok:

    Nem lesz száraz így a csirke? 🙂 Ha serpenyőben készre sütjük, és utána még sütőbe rakjuk , nem lesz száraz hatása? 🙂 Vagy legyen félig megsütve a csirke?

    Válasz Válaszok megjelenítése
    1. Bianka Novotna
      25. 03. 2024
      Válaszok:

      Kedves Rozi,

      Nem valószínű, hogy a hús száraz lesz, ha majonézzel és vízzel van sütve… Ha biztosra szeretnél menni, akkor félig előfőzheted.

      Bianka
      GymBeam

      Válasz