Fitness recept: Csirkés enchilada

Fitness recept: Csirkés enchilada

Az enchilada egy igazi Mexikói étel. Bár a recept első pillantásra bonyolultnak tűnhet, valójában nagyon egyszerű. Imádni fogod a fűszeres csirke, a tortilla és a finom paradicsomszósz keverékét.

Hozzávalók:

Csirkés enchilada - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg 1 ½ evőkanálnyi olajban amíg áttetsző lesz. Tisztítsuk meg a csirkemellet, és csíkozzuk fel hosszában. Fűszerezzük a húst sóval, borssal, chilivel, őrölt köménnyel és 1 teáskanál őrölt paprikával. Helyezzük a befűszerezett csirkét a serpenyőbe a hagyma és a fokhagyma mellé. Süssük a csirkemellszeletek mindkét oldalát aranybarnára, majd adjuk hozzá a vizet és a leöblített babot. Hagyjuk párolódni az egészet nagyjából 5 percig. Ezután villával aprítsuk fel a csirkét kisebb darabokra, helyezzük vissza a serpenyőbe, majd keverjük el jó alaposan.

Töltsük meg a tortillákat az elkészített keverékkel, tekerjük össze, és helyezzük őket egymás mellé egy kisebb tepsibe. A serpenyőben maradt olajban oldjuk fel a maradék édes paprikát, majd adjuk hozzá a paradicsompasszátát majd fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, és hagyjuk felforrni. Öntsük az elkészített szószt a tortillákra, és szórjuk meg őket durvára reszelt sajttal.

Csirkés enchilada - Elkészítés

Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Tálaljuk még melegen, petrezselyemmel vagy korianderrel díszítve.

Csirkés enchilada
Tápértékek1 adagban (összesen 6 adag)
Energiatartalom364 kcal
Fehérje32 g
Szénhidrát37 g
Zsír8 g
Rost8 g

Ha szereted a mexikói ízeket, akkor biztosan imádni fogod ezt a finomságot.

Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi hálózatokon a #gymbeamhu megjelöléssel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük