Fitness recept: Sütőben sült krumplis tócsni

Fitness recept: Sütőben sült krumplis tócsni

A krumplis tócsni egy nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel, amelyet magában is fogyaszthatsz, de hús és mártás mellé remek köret is lehet. A hagyományos elkészítésének hátránya a sütés közben felhasznált olaj mennyisége. Mai receptünkkel feldobjuk ezt a nagyszerű ételt, és sütőben készítjük el a krumplis palacsintát. Az eredmény egy ropogós finomság, az elkészítés módja pedig nem rontja el az ízt, sőt, talán még jobbá is teszi!

Hozzávalók a krumplis tócsnihoz:

Hozzávalók a mártogatóshoz:

Sütőben sült krumplis palacsinta – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Hámozd meg, mosd meg, majd reszeld durvára a krumplit. Tedd egy tálba, fűszerezd sóval, majd hagyd, hogy kiengedje a levét. Egy kis idővel később nyomkodd ki a maradék nedvességet, és hagyd kiszáradni. Ezután add hozzá a gabonapelyhet, a tojást és a fűszereket, és ha szükséges, sózd újra meg.

Sütőben sült krumplis palacsinta – hozzávalók

Alaposan keverd össze a hozzávalókat. Ha túl folyékonynak látod, adj hozzá még egy kevés gabonapelyhet. Helyezz sütőpapírt egy tepsibe, és finoman kend meg egy evőkanál olajjal, hogy a tócsni alja jó ropogós legyen. A keverékből formázz kis tócsnikat. Körülbelül 26-ot csinálhatsz, ha a fenti mennyiségeket használtad.

Sütőben sült krumplis palacsinta – elkészítés

Helyezd a tócsnikat egymás mellé a sütőpapírra, és kend be őket a maradék olajjal (vagy használj olajspray-t). Tedd a tepsit 190 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd a palacsintákat, amíg aranybarnák nem lesznek. Ehhez körülbelül 30-40 percre lesz szükséged.

Sütőben sült krumplis palacsinta

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápérték

1 krumplis tócsniban mártogatós nélkül (összesen 26 darab készíthető)

Energia59 kcal
Fehérje2 g
Szénhidrát10 g
Zsír1 g
Rost1 g

Ha szereted a ropogós krumplis tócsnit, ez a fitt változat garantáltan rabul ejt. Nagyszerű íze van a joghurtos mártogatóssal, ZERO öntettel vagy a tetejére olvasztott sajttal.

Oszd meg az elkészült tócsnit a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük