Fitness recept: ropogós granola dióval és quinoával

Fitness recept: ropogós granola dióval és quinoával

Szerinted a tökéletes reggeli vagy uzsonna ropogós? Akkor bizony jó helyen jársz! Ma a legroppanósabb müzlit fogjuk elkészíteni diófélékből, zabból és quinoából, amitől az egész konyha illatozni fog. Az elkészítése egyszerű, és fél óra alatt megvan. Jól megy joghurthoz vagy túróhoz.

Hozzávalók:

Ropogós granola dióval és quinoával - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Keverd össze az összes száraz hozzávalót(zabnyers quinoakesudió, mandula és fahéj) egy nagyobb tálban. A diót egészben is hagyhatod, de ha a kisebb darabokat szereted jobban, aprítsd fel, mielőtt hozzáadnád a keverékhez.

Ropogós granola dióval és quinoával - Hozzávalók

Ezután add hozzá a juharszirupot és a tojásfehérjét, majd újból keverd össze az egészet.

Ropogós granola dióval és quinoával - Hozzávalók keveréke

Ezután készíts elő egy tepsit, fújd be a kókusz- vagy repceolajjal,  hogy a keverék ne ragadjon le az edény aljára. A sütőpapír is jól működik. Az előkészített keveréket egyenletesen oszd el a sütőlapon, és enyhén nyomkodd meg, hogy viszonylag sima felületet kapj.

Ropogós granola dióval és quinoával a tepsin

Tedd be a 160 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára, kb. 20-30 perc alatt. Közben nézz rá, nehogy odaégjen. Időnként meg is keverheted, hogy egyenletesen süljön. Hagyd kihűlni a kész granolát, majd tedd át egy tálba vagy fedeles üvegbe a tároláshoz, de akár azonnal meg is eheted.

Tippünk: Ha szereted a gyümölcsöket, adhatsz liofilizált banánt, málnát vagy epret a kisült keverékhez.

Ropogós granola dióval és quinoával
Tápértékek1 adagban (összesen 6 adag)
Energiatartalom288 kcal
Fehérje10 g
Szénhidrát37 g
Zsír10 g
Rost5 g

A granola nagyon finom joghurttal, túróval vagy tejjel. De fogyaszthatod magában is, különösen akkor, ha valami egészséges, ropogós rágcsálnivalót szeretnél tévénézés közben. Jó étvágyat!

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi hálózatokon és taggeld # gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük