Fitness recept: fehérjével teli tonhalas muffin

Fitness recept: fehérjével teli tonhalas muffin

Ki mondta, hogy a muffinok csak édesek lehetnek? Ma félretesszük a csokis, gyümölcsös és hasonló finomságokkal teli muffinrecepteket és egy sós változatot készítünk el. Fő része tonhalból, szemcsés sajtból és tojásból áll. Az valószínűleg nem fog meglepni, hogy ezek a muffinok meg vannak pakolva fehérjével. A megfelelő állag és az optimális szénhidrátértékek elérése érdekében teljes kiőrlésű lisztet is használtunk. Ezután már csak néhány fűszert adtunk hozzá. Élvezzétek a tonhalas muffint ízletes sós reggeliként vagy gyors nassolnivalóként.

Hozzávalók:

Fehérjével teli tonhalas muffin - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Az elkészítés szuperegyszerű. Fojunk egytálat és keverjük össze a tonhalat a szemcsés sajttal. Ezután keverjük bele a tojásfehérjét és a lisztet. Keverjük össze az egészet alaposan. Végül szórjuk meg bazsalikommal, fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk.

Fehérjével teli tonhalas muffin - elkészítés

És elkezdhetjük készíteni a muffinokat. Ha van egy muffinsütő tepsid, béleld ki kosárkákkal vagy fújd be olaj spray-el, hogy ne ragadjon. Ha nincs muffinsütő tepsid, tegyél muffin kosárkákat egy tepsire és töltsd meg őket a tésztával. Ha azt szeretnéd, hogy a muffinok szép formájúak legyenek, tegyél egymásba két kosárkát, vagy használj szilikon formákat, ahogy mi. Nagyjából 12 darab muffinra kellene elegendőnek lennie a tésztának. Ezután tegyük a muffinokat 200 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20 percig.

Fehérjével teli tonhalas muffin

Tápértékek

1 muffin (összesen 12 darab)

Kalória68
Fehérjék9 g
Szénhidrát5 g
Zsír1 g
Rost1,5 g

A tonhalas muffin ideális nassolnivaló a munkahelyen, az iskolában és útközben is. Akik szeretik a sós reggeliket, azok ébredés után egy csésze kávéval kombinálva rögtön fogyaszthatják.

Osszátok meg a velünk az alkotásaitokat a közösségi médián a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük