Fitness recept: Hozzáadott cukor nélküli csokis mogyorókrém

Fitness recept: Hozzáadott cukor nélküli csokis mogyorókrém

Létezik olyan, aki gyerekként ne imádta volna azt a híres-neves mogyorókrémet, amit az anyukák a kenyérre és a palacsintára kentek? Ha azonban egészségesen étkezel, biztosan tudod, hogy a tápanyagprofilja nem épp a legkedvezőbb, hiszen tele van cukorral. Mi a mai napon úgy döntöttünk, hogy elkészítjük az egészségesebb verzióját, amit még vegánok is fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

Hozzáadott cukor nélküli csokis mogyorókrém – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

A mogyorókrém elkészítésének első lépéseként fogd a mogyorókat és egyenletesen oszlasd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsin.

Hozzáadott cukor nélküli csokis mogyorókrém - a mogyoró pirítása

Utána mehet a tepsi a 180 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre, vagyis addig, ameddig a mogyoró felülete aranybarna nem lesz. Sütés közben azért figyelj, mert nagyon könnyen megéghetnek. Amint úgy látod, hogy kész, vedd ki a sütőből és hagyd, hogy kihűljön.

Ezután egy kisebb lábasban olvaszd össze a csokoládét és a kókuszolajat.

Hozzáadott cukor nélküli csokis mogyorókrém - a csoki felolvasztása

Miközben a keverék kihűl, elkezdheted összeaprítani a lehűlt mogyorókat. Ha szeretnéd, hogy a krém édesebb legyen, szedd le a mogyoró héját, mely úgy jön le a legkönnyebben, ha egy tiszta konyharuhára téve alaposan megszárítod őket. Ezután már csak egy erős turmixgépre van szükséged, mellyel a magvakból krémes és puha vajat csinálhatsz. Ez a folyamat nagyjából 4-10 percet vesz igénybe. Szerintünk érdemes közben kisebb szüneteket tartani, nehogy a turmixgéped túlmelegedjen.

Ha megvagy, mehet még a gépbe az olvasztott csokikrém, a , a kakaó és pár csepp vaníliás Flavor Drops. Alacsony sebességen mixeld össze az összes hozzávalót. Az elkészült krémet rakd zárható üvegcsékbe, de előtte hagyd kihűlni.

A mi tippünk: Lehetőség szerint hűtőben tartsd a krémet, ugyanis odabent megkeményszik és jó pár hétig eláll. Viszont, ha kiveszed és szobahőmérsékleten tárolod gyorsan megpuhul, illetve meleg palacsintán vagy zabkásán tálalva hipp-hopp meg is olvad.

Hozzáadott cukor nélküli csokis mogyorókrém

Tápértékek

100 grammban

Energiaérték632 kcal
Fehérje13 g
Szénhidrát11 g
Zsír58g
Rost7 g

Ezt az isteni, otthon is elkészíthető mogyorókrémet sütikhez, zabkásába, desszertekhez és más finomságokhoz ajánljuk. Fogadjunk, nem tudsz ellenállni neki és a végén kiskanállal fogsz rájárni az üvegére.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük