Fitness recept: Répatortás smoothie

Fitness recept: Répatortás smoothie

Mindenki ismeri már azt a helyzetet, amikor reggel rohan, de mégis szeretne egy egészséges, laktató reggelit elfogyasztani. A mai recept pontosan erre jó. Csak a megfelelő gyümölcsöt, fehérjeport, tejet és fahéjat kell bedobni a turmixgépbe. Ebből a kombinációból egy finom, krémes turmix jön létre, amelynek íze nagyon hasonlít a répatorta ízére. Te is megkóstolnád?

Hozzávalók:

  • 200 ml félzsíros tej (ha vegán változatot szeretnél, használhatsz zab-, rizs-, szója-, kókusztejet vagy bármilyen más növényi tejet)
  • 180 g sárgarépa
  • 90 g banán
  • 50 g ananász
  • 30 g ízesítetlen fehérjepor (használhatsz vaníliás, banános vagy bármilyen más ízesítésű fehérjeport is, ha pedig vegán vagy laktózérzékeny vagy a rizsfehérje remek választás)
  • 1 tk fahéj
  • citromlé ízlés szerint
Répatortás smoothie - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg az ananászt, hámozzuk meg a sárgarépát és a banánt, és vágjunk mindent kisebb darabokra. Reszeljünk egy kis sárgarépát egy másik tányérra, amit majd felhasználhatunk díszítésként.

Répatortás Smoothie - Gyümölcsök előkészítése

Tegyük a gyümölcsöt és a sárgarépát egy turmixgépbe, öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a fehérjeport, fahéjat és alaposan turmixoljuk össze, amíg sima nem lesz. A végén adjunk hozzá egy kis citromlevet, ami friss ízt ad neki. Öntsük az egészet poharakba, díszítsük sárgarépával vagy fahéjjal, és kész is. Remek reggeli elvitelre vagy uzsonnára.

Tipp: Egészséges zsírokat is adhatsz a turmixhoz a következő formában dióvaj, chia mag vagy tört dió.

Répatortás smoothie
Tápértékek1 adag
Energiatartalom399 kcal
Fehérje33 g
Szénhidrát51 g
Zsír5 g
Rost9 g

Egy gyors reggeli tippet vagy egy répatortára emlékeztető ízű nassolnivalót keresel? Ha ez a helyzet, akkor ezt a turmixot imádni fogod.

Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi hálózatokon a #gymbeamhu megjelöléssel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük