Fitness recept: Pumpkin spice latte

Fitness recept: Pumpkin spice latte

A sütőtökből és kókusztejből készült Pumpkin Spice Latte finom és krémes ital, amely melegebbé és kellemesebbé varázsolja a hideg, őszi napokat. Ezt az italt bárki elkészítheti otthon is. Valószínűleg marad majd egy kis sütőtökpüré, így azt felhasználhatod más finom, sütőtökös receptekhez is, mint például a sütőtökleveshez.

Hozzávalók:

Pumpkin Spice Latte - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Először készíts 3 csésze espressót és hagyd kihűlni. Ezután elkezdhetsz dolgozni a sütőtökpürén. Egy kisebb Hokkaido sütőtököt vágj félbe és kanalazd ki a belsejét és a magokat. Ne dobd ki a magokat, kiszáríthatod a sütőben, megsütheted egy serpenyőben és fogyaszthatod egészséges snackként vagy használhatod más ételekhez is hozzávalónak.

Vágd fel a tököt kisebb darabokra és helyezd egy sütőpapírral kibélelt sütőtepsire. Süsd meg 190 fokos, előmelegített sütőben körülbelül 30 percig. Nézd meg egy villával, hogy elég puha-e. Ha nem, akkor süsd még 10 percen át. Majd vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni és ezután készítheted is a pürét. Szedd le a tök héját, tedd a belsejét egy edénybe és botmixerrel keverd el, amíg pürés nem lesz. Vegyél ki 100 g-ot a kész püréből. Ennyi mennyiségre lesz szükséged ehhez a recepthez. A maradékot tedd a hűtőbe és használd fel egy másik recepthez vagy a következő adag Pumpkin Spice Latte-hoz. Keverd össze a sütőtökpürét (100 g) kókusztejjel. Végül öntsd bele az espressókat a keverékbe és jól keverd megint össze.

Pumpkin Spice Latte - A hozzávalók összekeverése

Ízlés szerint adj hozzá fahéjat, ízcseppeket és juharszirupot. Keverj össze mindent, enyhén melegítsd fel és már készen is van.

Pumpkin Spice Latte pohárban

Úgy díszítheted az italt, ahogy csak szeretnéd. Mi felhabosított tejet használtunk, de tejszínhabbal is tökéletes az íze, meghintve egy kis fahéjjal vagy reszelt csokoládéval.

GymBeam tipp: Ha maradt még egy kis sütőtökpüréd, akkor csinálhatsz belőle sütőtökös palacsintát mogyorókrémmel, goffrit, fahéjas csigát vagy sütőtökös rizottót.

Pumpkin Spice Latte habbal és fahéjjal
Tápérték1 adag díszítés nélkül (összesen 3 adag)
Energia200 kcal
Fehérje2 g
Szénhidrát7 g
Zsír18 g
Rost1 g

A Pumpkin Spice Latte hozzátartozik az őszi időszakhoz. Ha a sok felesleges cukor nélkül innád ezt az italt, amit a kávéházláncoknál általában így készítenek el, akkor garantáljuk, hogy ízleni fog a mi verziónk a kiegyensúlyozott hozzávalókkal. Emellett bátran elfogyaszthatod otthonod kényelmében.

Oszd meg velünk a közösségi média oldalain, amit készítettél és jelöld be a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük